stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Speideraksjonen: Husk å bestille materiell (14.03.17)

Nylig fikk speidergruppene en speideraksjonspakke i posten, og nå sender forbundskontoret...

Bli med på Barnas Camp Villmark (09.03.17)

Speidere, rovere og ledere kan være med når vi arrangerer innendørs speiderleir på Camp...

Nord 2017: Vi blir mange! (03.03.17)

Da påmeldingen stengte 1. mars, hadde hele 8 700 meldt seg på til verdens nordligste...

Vil du lage en helt vill landsleir? (23.02.17)

Nå er det mindre enn en uke igjen til landsleirpåmeldingen stenger. Så langt har over 7500...

Skikkelig kursvær på fjellederkurset (21.02.17)

Været bidro bra til å legge til rette for gode kursforhold på årets Fjellederkurs ved...

Synlighetsprisen 2016 til 7. Oslo! (02.02.17)

7. Oslo speidergruppe er vinner av Synlighetsprisen 2016. Også 1. Godvik sjøspeidergruppe...

Kontonummer mangler på kontingentgiro (30.01.17)

Denne uka kommer kontingentgiroen for 2017 i posten. Dessverre mangler kontonummeret og...

Klare til aksjonsstart! Her er det 1. Bodø speidergruppe som skal ut med speideraksjonsbøssene (arkivfoto).

Speideraksjonen: Husk å bestille materiell

Publisert: 14.03.2017 kl. 12:47 - sist oppdatert: 15.03.2017 kl. 09:21

Nylig fikk speidergruppene en speideraksjonspakke i posten, og nå sender forbundskontoret daglig ut aksjonsmateriell til mange grupper over hele landet. Har din gruppe bestilt ennå?

Speideraksjonen starter offisielt 1. april og varer en hel måned. De fleste speidergruppene velger seg én uke til gjennomføring av den årlige innsamlingen. Materiellet – bøssene, etikettene, ID-kortene, skjerfmerkene og plakatene – er det lurt å ha på plass i god tid.

Nytt: Vipps
Nytt i år er at vi har gått over fra bruk av sms-"bøsser" til Vipps for dem som ikke har kontanter. Betalingsappen er godt kjent for de fleste, enkel og trygg i bruk, og dessuten gebyrfri. Nummeret står oppgitt på etiketten til de tradisjonelle bøssene og på plakatene. Det går også an å søke etter Speideraksjonen i Vipps-appen. Sms-nummeret som har vært i bruk de siste årene, er ikke lenger aktivt, og kan ikke brukes.

De tradisjonelle bøssene er mye brukt ennå. Har gruppa bøsser fra tidligere, er det bare å bestille nye etiketter og plomberingspinner. Det er også mulig å bestille flere bøsser sammen med det øvrige materiellet.

Mer enn en innsamling
Mange grupper har et temamøte om Speideraksjonen i forkant av innsamlingen, gjerne uka før. I løpet av mars vil forslag til gode, varierte og enkle møteopplegg for både bevere, småspeidere, speidere og rovere bli tilgjengelige i Speiderbasen. Hva med aksjonsfilm, postløp med quiz om Speideraksjonen, eller mat fra Uganda over primus eller bål? Origami, rollespill eller nye leker? Aktivitetene gir speidere i alle aldre innblikk i en annen kultur, i hvordan det er å være flyktning og lærer dem om årets aksjonsland.


Brett en flott trane! Det er Magnus Jarl Kjølås Paslawski, som har praksis ved forbundskontoret i vår, som står for ide og design av den fine papirfuglen. Foto: Magnus J. K. Paslawski.

Mye aksjonsstoff i Speideren
Speideren nr. 1/2017 er på vei ut i postkassene. Det inneholder, som alltid, bakgrunns- og aktivitetsstoff for årets speideraksjon. Feltreporter Silje Kroken har vært i Uganda og formidler inntrykkene sine i ord og bilder. Origamioppgaven finnes som klipp og brett-oppgave i bladet for speidere og rovere. Mønsteret blir også tilgjengelig i Speiderbasen. En instruksjonsfilm vil vise brettingen steg for steg. Matoppskriften finner du også i Speideren.

Følg med på Facebook og på denne siden for nytt om Speideraksjonen framover!
|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: 1. Bodø speidergruppe
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no