stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
28.01.16 Søk spennende verv
26.01.16 Bli med på sommerens våteste eventyr
25.01.16 Andre høringsrunde om grunnreglene
19.01.16 Vant Haikeligaen!
15.01.16 Vi bygger nye nettsider
13.01.16 Sjekk ut vår nye flotte verveside!
07.01.16 Husk på Speideraksjonen!
06.01.16 Nye fordypningsmerker
www.blispeider.no er adressen til nettsiden som skal informere om hva speideren er.

Sjekk ut vår nye flotte verveside!

Publisert: 13.01.2016 kl. 11:35 - sist oppdatert: 13.01.2016 kl. 13:02

Blispeider.no byr på informasjon og inspirasjon til alle som lurer på hva speideren er.

Interessen rundt #mittre og den nye reklamefilmen har vært stor og speideren har fått mye oppmerksomhet i 2015. Vi har benyttet anledningen til å lage en nettside som gir et innblikk i hva speideren er og mye praktisk informasjon om hvor det finnes speidergrupper og hvordan man kan begynne i speideren.

Siden som heter www.blispeider.no, skal gjøre det enkelt for alle som ønsker det å finne sin lokale speidergruppe og ta kontakt med den.

Alle interesserte kan se flotte bilder, både dem som speidere selv har delt på Instagram og bilder tatt av våre fotografer.

«Speideren har aldri vært mer aktuell»

På siden finner du også aktuelle saker, som for eksempel speiderleder Oskar Aaldes flotte innlegg om hvor viktig, spennende og aktuell speideren er:

«Knuter kan ta seg en bolle. Speideren anno 2016 handler om å utvikle unge løsningsorienterte mennesker gjennom samarbeid, «learning by doing», og ikke minst gjennom opplevelsen av å ha ansvar for seg selv og andre.»


Oskar Aalde er aktiv speiderleder som jobber for å lære barn og unge å ta ansvar. Foto: Privat

Han argumenterer for betydningen av å la barn og unge ta ansvar og selv føle konsekvensen av gode og dårlige valg.

«Noen av de unge speiderne ser ut til å ha fått sydd silkeputer under armene og dermed får de ikke oppleve konsekvensene av egne valg. De vandrer rådville rundt uten initiativ, hemmet fra å løse de problemene som møter dem på veien.

I vår speidergruppe tar vi oppgaven med å fjerne disse putene bit for bit, og det er fantastisk givende å se at de unge utvikler seg til selvstendige mennesker med sterke meninger, stor selvtillit, og evnen til å ta ansvar for seg selv og de rundt dem.»

Les hele innlegget på nettsiden.

Tips gjerne alle dine venner og kjente som kan være nysgjerrige på speideren! Her får de et godt innblikk i hva vi holder på med. Og forhåpentligvis lyst til å bli med.Film, bilder og informasjon om speideren finnes på nettsiden.
|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Skjermdump
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no