stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
28.01.16 Søk spennende verv
26.01.16 Bli med på sommerens våteste eventyr
25.01.16 Andre høringsrunde om grunnreglene
19.01.16 Vant Haikeligaen!
15.01.16 Vi bygger nye nettsider
13.01.16 Sjekk ut vår nye flotte verveside!
07.01.16 Husk på Speideraksjonen!
06.01.16 Nye fordypningsmerker
Patruljen EagleLovers har vært på turer og gjennomført oppgaver og aktiviteter gjennom deltakelsen i Haikeligaen. Seieren ble belønnet med en flott hengekøye.

Vant Haikeligaen!

Publisert: 19.01.2016 kl. 12:41 - sist oppdatert: 19.01.2016 kl. 13:24

To NSF-patruljer fra Sola har imponert i KFUK-KFUM-speidernes turkonkurranse.

Gjennom 2015, har speidere fra hele Norge deltatt i KFUK-KFUM-speidernes konkurranse Haikeligaen. Konkurransen går ut på å samle poeng ved å gå på dagsturer, overnattingsturer, fisketurer, besøke kulturminner og løse Haikeligaens månedsoppdrag. For å samle poeng logger du deg på haikeligaen.no og registrerer turen.

Mange overnattingsturer

Konkurransen var åpen for alle, og i to av klassene var det patruljer fra NSF som vant! Begge patruljene var fra 1. Sola i Vesterlen krets. I vandrerklassen var det EagleLovers som stakk av med seieren både i sesong 1 og 2, mens Ulvene var best i stifinnerklassen i sesong 2.

Vinnerne får gleden av flotte premier: Ulvene vinner to vanntette førstehjelpssett fra Lifesystemet. EagleLovers vinner en kul hengekøye av merket Hennessy Hammock Expedition Asym Zip.

EagleLovers har vært på mange spennende turer i løpet av året. De nøyer seg ikke med en og annen uteovernatting, allerede i januar satte de et krav til minst én overnattingstur i måneden.

Patruljefører Isabella (11) forklarer at de har opplevd så mye at alle har ulike favorittminner. Men de er enige om at det aktive året har gjort patruljen bedre.

– Gjennom alle disse turene har vi vist at vi kan gjøre hva vi vil så lenge vi prøver. Vi har klart å bli en kjempeflott patrulje som passer på hverandre, som er stolte av hverandre og som jobber godt i sammen. Vi er flinke til å fortelle hverandre positive ting og ikke være uvenner, sier 6-klassingene.


De spreke speiderne i EagleLovers har overnattet ute minst en gang i måneden i 2015.

Anbefaler å bli med

Og er det noe denne gjengen har hatt fokus på det siste året, er det å konkurrere i Haikeligaen. Den spreke gjengen fra 1. Sola speidergruppe går i sjette klasse alle sammen. Da de meldte seg på Haikeligaen halvveis i femte klasse, var det med et klart mål – å vinne hele greia. Og det klarte de!

– Vi synes det har vært kjempegøy å være med i Haikeligaen og det hadde vært supert om alle kan være med på dette også neste år og alle andre år, sier patruljen.

EaglesLovers! gir positive ledere og foreldre en del av æren for suksessen. Det er ikke alle sjetteklassinger som kan skryte av å leve et så aktivt friluftsliv, og de opplever at jevnaldrende syns de er veldig tøffe.

– Men hva skal til for at de avlyser en tur?, lurer vi.
Speiderne drar litt på det. – Jo! Snøstorm på Sola! Da tror jeg vi blir hjemme.

Husk at alle NSF-patruljer kan delta i Haikeligaen i 2016. Les mer og meld dere på!

|
Tekst: Bente Pernilla HøyeFoto: EagleLovers
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no