stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
24.02.16 Nytt Speideren er her
23.02.16 Kom til Solstølen i påsken!
18.02.16 Her er årets film til Speideraksjonen
17.02.16 Bli med i Mediepatruljen!
15.02.16 Bli med på Europakonferansen!
11.02.16 Speidere heiser flagg for Ungdoms-OL
11.02.16 Tenkedagshilsen er klar
08.02.16 Friluftsskolen i regi av speiderne!
08.02.16 Husk å følge opp ledertrenerne
05.02.16 Svar til artikkel i Aftenposten
02.02.16 Bli med på Trekløver-Gilwell
02.02.16 Nå kan kretsen søke om strategiske midler
Temaet for årets Tenkedag er «Connect».

Tenkedagshilsen er klar

Publisert: 11.02.2016 kl. 10:17 - sist oppdatert: 11.02.2016 kl. 10:17

Mandag 22. februar er det Tenkedagen, og i år er temaet «Connect». Her er tenkedagshilsen fra speidersjef May-Britt Roald.

Å ha gode relasjoner og kjenne seg knyttet til andre mennesker, er noe av det som bidrar mest til at vi har et godt liv. Men også det å kjenne seg knyttet til et sted, til en arbeidsplass eller skole, eller til speidere i andre land, og som du ikke engang kjenner, er betydningsfullt og gjør deg til den du er.  

Tenkedagen 22. februar, World Thinking Day, er en dag hvor vi tenker på speidere i andre land og på hva vi kan gjøre for å hjelpe dem som ikke har det like godt som oss i Norge. Det er WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts), den internasjonale organisasjonen som alle jenter som er speidere er medlemmer av, som velger ut temaet for tenkedagen hvert år. Men dagen er like viktig for gutter som for jenter!

I år er temaet «Connect», å knytte sammen, skape kontakt, bygge relasjoner. WAGGGS har laget en aktivitetspakke som hjelper dere med å utforske og feire viktige relasjoner som gjør livet bedre. Det kan være kontakt med menneskene som er nærmest oss i hverdagen, bekjente på skolen eller speidervenner på den andre siden av kloden. 

Vi kan føle at vi er knyttet til noen når vi møter dem ansikt til ansikt, men også når vi kommuniserer med dem digitalt. Med sosiale medier, e-post og tjenester som Skype, kan vi være sterkt knyttet til noen og dele mange opplevelser med dem, selv om de er langt borte i andre land.

Bruk Tenkedagen til å tenke over hvilke bånd du har knyttet til andre mennesker, og ha øynene åpne for å se om det er noen flere du kan knytte bånd til. Å oppleve fellesskap med andre mennesker er noe av det mest verdifulle vi har i livet, og noe som bidrar til å gjøre verden til et bedre sted.

Ikke alle har mange de føler seg knyttet til. Som speider kan du gjøre en ekstra innsats for å bli kjent med nye mennesker og knytte verdifulle bånd mellom deg og dem. Det vil skape glede og mening i både deres og ditt liv.

Pengene som samles inn gjennom Tenkedagsfondet går til WAGGGS sitt arbeid med å gi støtte og muligheter til jentespeidere over hele verden, gi dem muligheten til å drive prosjekter og kampanjer, delta på ulike treningsprogrammer og mye mer.

Mottoet for Tenkedagsfondet er «A penny for your thoughts» – «En krone for dine tanker». Å samle inn penger til Tenkedagsfondet er å gi et bidrag til speideres arbeid for en bedre verden.

Ha en god tenkedag!

May Britt Roald

 

Speidersjef


Mange spennende aktiviteter

I Speiderbasen finnes mye stoff om hvordan Tenkedagen kan markeres. Bruk dette aktivt, og bruk dagen til å reflektere over speiding i Norge og speiding i verden.

Det internasjonale tenkedagsmateriellet fra WAGGGS finner du på: www.worldthinkingday.org. Hos Speider-sport kan du kjøpe WAGGGS offisielle tenkedagsmerket for 2016.

Følg gjerne også WAGGGS på Facebook og Twitter.

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: WAGGGS
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no