stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
24.02.16 Nytt Speideren er her
23.02.16 Kom til Solstølen i påsken!
18.02.16 Her er årets film til Speideraksjonen
17.02.16 Bli med i Mediepatruljen!
15.02.16 Bli med på Europakonferansen!
11.02.16 Speidere heiser flagg for Ungdoms-OL
11.02.16 Tenkedagshilsen er klar
08.02.16 Friluftsskolen i regi av speiderne!
08.02.16 Husk å følge opp ledertrenerne
05.02.16 Svar til artikkel i Aftenposten
02.02.16 Bli med på Trekløver-Gilwell
02.02.16 Nå kan kretsen søke om strategiske midler
Speideren nr. 1 2016 har tema «Bry deg».

Nytt Speideren er her

Publisert: 24.02.2016 kl. 13:22 - sist oppdatert: 24.02.2016 kl. 13:49

Årets første utgave har temaet «Bry deg», og inneholder blant annet flotte reportasjer fra Libanon.

Se de digitale utgavene av bladene.

I Speideren nr. 1 2016 skriver vi om å bry seg om andre, enten det er barn på skolen din, familie, venner eller barn som lever et liv på flukt.

Reporter Carl-Frederic Salicath besøkte Libanon i desember sammen med Flyktninghjelpen, og fikk se hvor viktig arbeidet de gjør er for menneskene som har flyktet fra Syria. Han fikk møte barn som endelig får gå på skole og ungdom som får yrkesopplæring og fritidstilbud. Du kan se de flotte bildene og reportasjene hans i bladene.

Koret er en av de mest populære aktivitetene som Flyktninghjelpen driver for syriske flyktningbarn i Libanon. Foto: CF Salicath

Engasjer deg!

Vi oppfordrer alle speidere til å vise samfunnsengasjement og gjøre en innsats ved å delta på årets Speideraksjon. Inntektene fra speideraksjonen går i år til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Libanon. Speideraksjonen foregår i hele april og du kan bestille materiell her.

I juni vil speidere fra hele Europa komme til Norge, når vi arrangerer Europakonferansen, som du kan lese mer om i bladene. Vi søker Ungdomsdelegater til konferansen, les mer om det her og send inn din søknad!

Film og Haikeliga

I bladene kan du også lese om den nye reklamefilmen til Norges speiderforbund, som hadde premiere i desember. Det var to rovere som hadde ideen og som har drevet arbeidet med å lage filmen som kan sees på internett og ble vist på TV2 i romjulen.

I tillegg kan du blant annet lese artikler om landsleiren, demokrati, patruljen som vant Haikeligaen og mange fine aktivitetstips for store og små. 

Her finner du de digitale utgavene av bladene.


Frivillige speidere stilte opp både foran og bak kamera for å lage reklamefilmen. Foto: Daniel Gauslaa

Tips oss!
Redaksjonen, som i hovedsak består av engasjerte og dyktige journalister og fotografer som lager sakene på fritiden sin, er alltid takknemlige for tips og ønsker. Har du tips til saker som handler om noe din gruppe eller krets gjør eller har gjort, eller ideer til hva vi bør skrive om, så send gjerne en e-post til redaktør Kirvil Kaasa.

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Kirvil Kaasa
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no