31.03.16 Bli med på Trekløver-Gilwell!
31.03.16 Speideraksjonen 2016 er i gang!
17.03.16 Vil du være med som presse på NM i speiding?
16.03.16 Speidere tar flyktningbarn med på lek og moro
14.03.16 Siste nytt om Nord!
11.03.16 Kontingentledere til 24th World Scout Jamboree i USA i 2019 søkes
09.03.16 Støtter Speideraksjonen med musikk
08.03.16 Mer internasjonal speiding til flere
04.03.16 Kurs: Lær bort livreddende kunnskap
01.03.16 Opplegg og tips til møter om Speideraksjonen
Koret er en av de mest populære aktivitetene som Flyktninghjelpen driver for de syriske barna.

Opplegg og tips til møter om Speideraksjonen

Publisert: 01.03.2016 kl. 14:17 - sist oppdatert: 02.03.2016 kl. 15:37

Lek, quiz, film og rollespill. I Speiderbasen finnes ulike aktiviteter og ferdige opplegg til gode møter som motiverer alle, fra bevere til rovere, til Speideraksjonen.

I alle utgavene av Speideren nr. 1 finner du mye informasjon og fakta om krigen i Syria, og om arbeidet som Flyktninghjelpen gjør for de syriske barna som har flyktet til Libanon. Pengene vi samler inn gjennom Speideraksjonen vil gå til å skaffe skolegang til syriske barn på flukt. I bladene får vi møte flere av barna, noe som kan hjelpe speiderne med å forstå hvordan deres innsats gjør en forskjell i livet til et annet barn.

Det er også laget et lysbildeshow/en film med flotte bilder fra Libanon og Flyktninghjelpens skoler. Det er ikke mye informasjon og tekst i filmen, det finner dere i bladene. Filmen hjelper speiderne å se for seg hvordan barna har det i Libanon og gjør det lettere for dem å forstå situasjonen de lever i. Bildene viser også hvordan Flyktninghjelpens skoler har gjort livet til barna bedre.

Filmen finner du her.

I Speiderbasen finner dere blant annet quiz om Speideraksjonen, opplegg til forberedelsesmøte om Speideraksjonen og aktiviteter som får speiderne til å reflektere over viktige problemstillinger som flyktninger, krig og hjelpearbeid:

Rollespillet «På flukt fra krig» ble laget for Speideraksjonen 2015. Dette kan også brukes i år:

Du finner også flere aktiviteter i Speideren #1.
Skolene holder til i enkle lokaler, men undervisningen gir barna kunnskap og håp om en bedre framtid.

Se mer informasjon og tips til ledere her.

Husk at Speideraksjonen foregår i hele april i år, så det skal bli enklere for alle speidergrupper å finne tid i kalenderen. Materiell bestiller dere her.

Tekst: Gro StrømsheimFoto: CF Salicath