stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
31.03.16 Bli med på Trekløver-Gilwell!
31.03.16 Speideraksjonen 2016 er i gang!
17.03.16 Vil du være med som presse på NM i speiding?
16.03.16 Speidere tar flyktningbarn med på lek og moro
14.03.16 Siste nytt om Nord!
11.03.16 Kontingentledere til 24th World Scout Jamboree i USA i 2019 søkes
09.03.16 Støtter Speideraksjonen med musikk
08.03.16 Mer internasjonal speiding til flere
04.03.16 Kurs: Lær bort livreddende kunnskap
01.03.16 Opplegg og tips til møter om Speideraksjonen
Å øve på håndtering av skader er en viktig del av førstehjelpsopplæringen. Her her Kristian Teige (i hvit t-skjorte) for anledningen markør.

Kurs: Lær bort livreddende kunnskap

Publisert: 04.03.2016 kl. 13:06 - sist oppdatert: 04.03.2016 kl. 14:36

– Det er veldig spennende å formidle så viktig kompetanse til andre, slår prosjektleder for instruktørkurset i førstehjelp, Kristian Teige, fast. Nå kan du bli med på årets kurs.

Er du beredt til å håndtere skader og sykdom som krever førstehjelp, kan du i kritiske situasjoner redde liv. Derfor er det viktig at flest mulig får lære hva de skal gjøre. På instruktørkurset i førstehjelp vil du fordype deg i førstehjelpsemner og lære hvordan du formidler denne kunnskapen til andre.

Kurset holdes på Tjøme 15.-17. april, og prosjektleder Kristian (18) har bakgrunn fra Rovernes beredskapsgruppe i Vestfold og fra Røde Korps hjelpekorps' båttjeneste. – I løpet av min instruktørtid har jeg holdt 17 kurs, og har godkjent 76 personer til å bli førstehjelpere, forteller han. Dette viser behovet, og, ikke minst, hvor mange vi kan få lært opp.

Får mye igjen for å delta
Kurset passer for deg som har fullført Norsk grunnkurs i førstehjelp. Deltakerne bør helst ha førstehjelpskompetanse som tilsvarer Forsvarets Nivå 2, "Kvalifisert førstehjelp", men det er ikke et krav.

Kristian lover en helg spekket med kunnskap – noe repetisjon, men mest nytt. Instruktørene på dette kurset har mange års erfaring med emnene det vi bli undervist i. – Du får mye igjen for å delta, forteller Kristian. I tillegg til ny kunnskap vil du sitte igjen med god oversikt over egen kompetanse, og du vil vite hvordan du kan utvikle deg videre, både når det gjelder førstehjelp og innen pedagogisk metodebruk. Ved fullført kurs blir du instruktør for kurs i bruk av halvautomatisk hjertestarter, pluss instruktør i Norsk grunnkurs Førstehjelp, eller Norsk grunnkurs Førstehjelp for personer som har ansvar for barn.

Etterspurt kunnskap
Den som er instruktør i førstehjelp vil ha en ettertraktet kompetanse: – I Norges speiderforbund vil det alltid være behov for instruktører. Det er et viktig tema det undervises i, noe som gjør det ekstra viktig å dele kunnskapen, derfor er det avgjørende å utvikle en solid instruktørgjeng, slik at vi kan utvikle førstehjelpskompetansen i forbundet, sier Kristian. Men også resten av samfunnet trenger sårt til flere instruktører, og blant f.eks. bedrifter er det svært populært å holde førstehjelpskurs. – Å holde førstehjelpskurs for andre kan også gi inntekt til speidergruppa, minner Kristian om. 

Selv blir han inspirert av å holde kurs: – Jeg liker å se hvor engasjerte folk blir når de får prøve de praktiske elementene i kurset.

Her finner du mer informasjon og lenke til påmelding.
|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Rovernes beredskapsgruppe Vestfold
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no