stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
31.03.16 Bli med på Trekløver-Gilwell!
31.03.16 Speideraksjonen 2016 er i gang!
17.03.16 Vil du være med som presse på NM i speiding?
16.03.16 Speidere tar flyktningbarn med på lek og moro
14.03.16 Siste nytt om Nord!
11.03.16 Kontingentledere til 24th World Scout Jamboree i USA i 2019 søkes
09.03.16 Støtter Speideraksjonen med musikk
08.03.16 Mer internasjonal speiding til flere
04.03.16 Kurs: Lær bort livreddende kunnskap
01.03.16 Opplegg og tips til møter om Speideraksjonen
Internasjonale speideropplevelser kan du få både i Norge og ute i den store speiderverden.

Mer internasjonal speiding til flere

Publisert: 08.03.2016 kl. 13:53 - sist oppdatert: 08.03.2016 kl. 14:28

Internasjonal speiding har mye spennende å by på, det har mange norske speidere erfart. I høst oppnevnte Speiderstyret et internasjonalt utvalg med mål om å ytterligere styrke det internasjonale arbeidet i Norges speiderforbund.

Å reise på tur til utlandet med troppen er gjerne noe av det flere husker aller best fra sin tid som speider. Det er tydelig stor interesse for internasjonal speiding i Norge for tiden, med rekordkontingenter både til jamboreen i Japan i fjor sommer og til Roverway i Frankrike i år. Å legge til rette for at enda flere speidere kan reise på tur til utlandet, står sentralt i utvalgets arbeid.

Utvalget ledes av Eirik Ulltang Birkeland. Han er spent på hva hans nye verv vil bringe:

– Jeg glad for at jeg har fått muligheten til å jobbe mer med det internasjonale arbeidet i NSF. Jeg har selv hatt stor glede av å reise til utlandet med speidere, og ønsker å bidra til at flere får muligheten til det. Samtidig er jeg spent på å sette meg mer inn i den internasjonale speiderpolitikken og se hvilke muligheter som finnes for NSF internasjonalt, og hva NSF kan bidra med der. Speidere vil ut, heter det i den strategiske planen.


Eirik Ulltang Birkeland leder Norges speiderforbunds internasjonale utvalg. I sommer skal han delta på Roverway i Frankrike som leder for de norske roverne, her er han på speidereventyr på Island. Foto: Asbjørn Sæterskar.

Dette handler ikke bare om leiropplevelser og speiderpolitikk, men også den daglige speidingen, mener Eirik:

– Vi lever i en tid der vi opplever at verden kommer nærmere på stadig flere måter, og da blir også samfunnsengasjementet i den daglige speidingen desto viktigere. WAGGGS og WOSM har gode programaktiviteter på dette området som vi vil se nærmere på.

Gode tips til internasjonalt speiderengasjement og-opplevelser

Utvalget har startet sitt arbeid med å oppdatere informasjonsbrosjyren Med troppen på tur til utlandet. Her skal det også legges til et avsnitt om hvordan og hvorfor man burde reise på tur til utlandet med førerpatruljen. En annen del av utvalgets virke handler om å følge med på hva de internasjonale speiderorganisasjonene WAGGGS og WOSM jobber med, og se hvordan deres prosjekter og mål kan følges opp i den norske speidingen.

Videre ønsker utvalget å utarbeide oversikter over kommende speiderleirer i utlandet, og å gjøre det lettere å få oversikt over internasjonale speidersentre. Dersom du eller din tropp ønsker tips til hvor, hvordan eller hvorfor dere skal dra på tur til utlandet, så ta gjerne kontakt med utvalget på internasjonal@speiding.no.

Internasjonalt utvalg består av fire medlemmer oppnevnt av Speiderstyret og fire representanter fra det nasjonale nivået i NSF:

  • Anne Margrethe Himle fra Asker og Bærum krets
  • Eirik Ulltang Birkeland fra Sogn og Fjordane krets
  • Hans Jacob Sandberg fra Fredrikstad krets
  • Håvard Djupvik fra Romerike krets
  • Bodil Tærud Day fra forbundskontoret
  • Lena Frantzen fra Komité speiding
  • Mats Brunsvik, IC WOSM i Speiderstyret
  • Tone Ødegaard, IC WAGGGS i Speiderstyret

 

|
Tekst: Hans Jacob SandbergFoto: Kasper Henriksen
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no