stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
31.03.16 Bli med på Trekløver-Gilwell!
31.03.16 Speideraksjonen 2016 er i gang!
17.03.16 Vil du være med som presse på NM i speiding?
16.03.16 Speidere tar flyktningbarn med på lek og moro
14.03.16 Siste nytt om Nord!
11.03.16 Kontingentledere til 24th World Scout Jamboree i USA i 2019 søkes
09.03.16 Støtter Speideraksjonen med musikk
08.03.16 Mer internasjonal speiding til flere
04.03.16 Kurs: Lær bort livreddende kunnskap
01.03.16 Opplegg og tips til møter om Speideraksjonen

Siste nytt om Nord!

Publisert: 14.03.2016 kl. 14:43 - sist oppdatert: 18.03.2016 kl. 08:37

Arbeidet med landsleiren går for fullt, og nå vet vi mer om kostnader og reise til Bodø.

1.– 8. juli 2017 er det klart for landsleiren Nord i Bodø. Landsleirkomiteen har jobbet med å få på plass ordninger for reise fra hele landet til Bodø, slik at reisen skal bli så enkel og rimelig som mulig, for alle speidere, om de kommer til Bodø fra sør eller nord, fra øst eller vest.

Leirkontingenten blir 2 600 kroner for speidere, ledere og rovere.

Leirkontingenten blir 1 600 kroner for stab.

Det blir rabattordninger for husstander og for dem som deltar på arbeidsleir.

Påmelding for leiren og bestilling av reise skjer i januar 2017.

Det er mulig å utvide leiren for dem som ønsker det. Enkel infrastruktur som do, mat, raier og leirbål kan benyttes noen dager både før og etter selve leiruka.

Reisen en del av opplevelsen

For en del speidere vil dette være første gang de besøker Nord-Norge, og reisen kan bli en fantastisk mulighet til å se mer av landet vårt.

Vi oppfordrer alle til å planlegge reisen som en opplevelse for speiderne og vurdere å velge forskjellig transportmiddel hver vei, for eksempel fly opp og buss eller tog hjem.

Torsdag, fredag og lørdag før leir er innfartsdager, og lørdag og søndag etter leir er utfartsdager. På disse dagene må alle som vil ta fly eller tog innenlands til Bodø forholde seg til leirens avtaler og bestillingsrutiner. Ingen flybilletter eller togbilletter for perioden fra og med 29. juni til og med 9. juli blir lagt ut for salg før landsleiren starter salget i januar 2017.

Utenom disse datoene kan man bestille plasser selv på rutefly eller tog.

Alle som vil, får fly

Alle grupper som vil fly til Bodø, vil få mulighet til det, og de aller fleste vil kunne fly fra en flyplass i nærheten. I tillegg til å bruke vanlige ruteflygninger til Bodø, vil leiren chartre fly og sørge for at det blir direkte flygninger fra mange flyplasser i Norge. Såfremt det blir tilstrekkelig etterspørsel, vil det i hvert fall bli direkte fly fra Gardermoen, Flesland, Værnes, Rygge, Torp, Sola og Kjevik.

Flyreisen er det ikke mulig å få eksakte priser på ennå, men leirkomiteen regner med å kunne ha det klart tidlig høst 2016. – Nå jobber vi med stipulerte priser fra vår samarbeidspartner som vil sørge for flytransport med rutefly og charter, forklarer viseleirsjef for Nord, Kurt Vidar Gundersen.

For reisen fra Østlandet til Bodø er stipulert pris på cirka 1 500 kroner én vei, og tilsvarende fra Sør- og Vestlandet på mellom 1 500 og 2 000 kroner. – Vi jobber for å få en flat pris fra hver landsdel, uansett om du havner på rutefly eller charter.

I Bodø er det gangavstand fra flyplassen til leirområdet.


Landsleirsjef Peer-Johan Ødegaard presenterte leirkomiteens arbeid på samlingen for krets- og korpsledere 11.-13. mars på Sørmarka i Oslo. Foto: Kirvil Kaasa

Stopp og overnatting på veien

Det går rutetog til Bodø fra Trondheim, korresponderende med toget fra Oslo. I Bodø er det gangavstand fra togstasjonen til leirområdet. Tog vil prises etter strekning, eksempelvis Oslo–Bodø 1 200 kroner for voksen, 600 kroner for barn (opptil 16 år) én vei.

Når du kjører nordover til Bodø, kan du enten velge E6 eller Kystriksveien (RV 17), en vakker kjøretur som gir deg anledning til å se mer av Nord-Norge. Ved å sette av tid til noen stopp og gjerne noen overnattinger, kan reisen bli en del av en lengre landsleiropplevelse.

Forslag til gode stoppesteder underveis vil komme!

Det vil bli laget en avtale om busstransport, og foreløpig estimat ligger på 1 000 kroner per person én vei. Dette inkluderer enkel overnatting på veien som leiren organiserer, i for eksempel klasserom eller gymsal.

Reis sjøveien!

Det skal gå en armada av sjøspeiderbåter nordover som man kan melde seg på hele eller deler av. Dette vil være en fantastisk opplevelse for dem som vil gjøre noe ekstra spesielt ut av reisen. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Hvis du har tid og mulighet, er det å ta Hurtigruten til Bodø en opplevelse for livet. Dere kan gå om bord på en rekke stoppesteder, fra Bergen i sør, til Kirkenes i nord. Se mer informasjon om det som er kjent som verdens vakreste sjøreise på Hurtigrutens nettside.

– Vi fikser godstransport!, lover landsleirkomiteen. Det blir felles transport av gods med containere for gruppas utstyr.

Påmelding for leiren og bestilling av reise skjer i januar 2017.

Følg med på Nord2017.no og Facebook for siste nytt.

Leirområdet ligger i gangavstand fra skog, fjell, flyplass, togstasjon, båtkai, badeland og ellers alt som er viktig.


|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: www.nord2017.no
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no