stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
31.03.16 Bli med på Trekløver-Gilwell!
31.03.16 Speideraksjonen 2016 er i gang!
17.03.16 Vil du være med som presse på NM i speiding?
16.03.16 Speidere tar flyktningbarn med på lek og moro
14.03.16 Siste nytt om Nord!
11.03.16 Kontingentledere til 24th World Scout Jamboree i USA i 2019 søkes
09.03.16 Støtter Speideraksjonen med musikk
08.03.16 Mer internasjonal speiding til flere
04.03.16 Kurs: Lær bort livreddende kunnskap
01.03.16 Opplegg og tips til møter om Speideraksjonen
Speiderne har bidratt til å skape glede og moro for barna som bor på flyktningmottaket.

Speidere tar flyktningbarn med på lek og moro

Publisert: 16.03.2016 kl. 11:23 - sist oppdatert: 16.03.2016 kl. 12:40

Ulriken speidergruppe stiller opp for nærmiljøets flyktningmottak for å ønske barna velkommen.

Før jul ble det klart at det skulle åpnes et flyktningmottak i Ulriken speidergruppes nærområde. Kommunen og Norsk Folkehjelp, som driver mottaket, inviterte til et møte for beboere og frivillige organisasjoner før mottaket ble åpnet. Ulriken speidergruppe ønsket å være med på å ønske flyktningene velkommen og stilte opp for å høre hvordan de kunne bidra.

En hverdag på et asylmottak er preget av kjedsomhet, venting og uvisshet, men sammen med speiderne har barna fått oppleve litt glede og moro, med for dem nye og uvante aktiviteter.

Aking og tur med hodelykt

Så langt har speiderne arrangert to møter med barna og de har allerede planlagt flere utover våren.

På første møte fikk barna oppleve aking på presenning og steking av pinnebrød. På det neste fikk de være med på hodelykttur med kakao og bål, og hvert av barna fikk en hodelykt i gave.

- Møtene var en kjempesuksess for alle parter. Det var noen skjønne og utrolig høflige barn som koste seg og kom og takket med håndhilsing etterpå. De syntes også at speiderskjerfene var så fine, så det har vi tenkt at de skal få på speiderdagen i juni, forteller Åse Åtland, gruppeleder i Ulriken.

Åtland oppfordrer alle speidergrupper til å ta kontakt med flyktningmottaket dersom de har et i nærmiljøet, eller tenke etter om de kan bidra på andre måter til å hjelpe flyktningbarna og –familiene, som har kommet til Norge.


Bålkos og pinnebrød skapte en hyggelig ramme rundt det første møtet mellom speiderne og flyktningbarna.

Teller ned til neste gang 

Jonny Eriksen i Norsk Folkehjelp er ansvarlig for aktivitetene for barna på mottaket, og han kunne rapportere tilbake til speiderne at barna hadde hatt det utrolig kjekt sammen med dem.

- De synes joggi joggi joggi var topp. Han fortalte at ungene hadde talt ned til det andre møtet. «Nå er det bare to dager igjen til Joggi Joggi», hadde han fått høre fra flere av barna. Det er utrolig hyggelig å høre, sier Åtland.

De ansatte på mottaket synes det er ekstra flott at speiderne har fokus på å lage gode opplevelser og bidra til mer kontakt mellom barn og unge på mottaket og nærmiljøet.

Planleggingen av speiderdagen 5. juni er godt i gang. Den dagen skal speidergruppa bruke på barna og familiene på mottaket.

- Vi er en stor gruppe med 175 medlemmer, og har ikke et stort behov for rekruttering. Vi har derfor landet på at vi ønsker å bruke speiderdagen til å lage et hyggelig arrangement som speidertivoli/marked for dem, sier Åtland.


Hvis deres speidergruppe kan tenke dere å gjøre en innsats for flyktninger som har kommet til landet, kan det være en god ide å ta kontakt med kommunen. Flere kommuner har hatt eller skal ha møter for frivillige organisasjoner, NAV, representanter fra mottakene og andre, for å avtale og samarbeide om tiltak for flyktningene. Dere kan også ta direkte kontakt med det lokale mottaket og høre hva dere kan bidra med.


En presenning og litt snø, det er ikke mye som skal til for å lage mye moro for mange barn.

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Odd Helge Gilja
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no