stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
31.03.16 Bli med på Trekløver-Gilwell!
31.03.16 Speideraksjonen 2016 er i gang!
17.03.16 Vil du være med som presse på NM i speiding?
16.03.16 Speidere tar flyktningbarn med på lek og moro
14.03.16 Siste nytt om Nord!
11.03.16 Kontingentledere til 24th World Scout Jamboree i USA i 2019 søkes
09.03.16 Støtter Speideraksjonen med musikk
08.03.16 Mer internasjonal speiding til flere
04.03.16 Kurs: Lær bort livreddende kunnskap
01.03.16 Opplegg og tips til møter om Speideraksjonen
Samfunnsengasjerte småspeidere fra Horten. Foto: Elisabeth Paulsen

Speideraksjonen 2016 er i gang!

Publisert: 31.03.2016 kl. 12:38 - sist oppdatert: 05.04.2016 kl. 14:37

I dag, 1. april, gikk starten for årets speideraksjon, som pågår i hele april. Det er ikke for sent å bli med! Bestill materiell til din gruppe nå.

Nytt i år er at Speideraksjonen er utvidet til en hel måned, slik at gruppene kan gjennomføre sin aksjon akkurat når de vil i løpet av april. Dermed kolliderer den ikke med andre speideraktiviteter dere planlegger. Sett av noen timer til å gå med bøsser en kveld, arrangere en turmarsj, selge boller på torget eller gjøre noe annet der dere samtidig kan samle inn penger til aksjonen.

Det er ikke for sent å bli med – bestill materiell her!

Forsøk gjerne å skape litt oppmerksomhet om speideraksjonen der dere bor, for eksempel ved å kontakte lokale medier, henge opp plakater og lignende. På nettsiden til speideraksjonen finner dere gode tips og råd for å få kontakt med medier, forslag til annonser, pressemelding, faktaark og annet nyttig materiell. 

I fjor samlet speidere over hele Norge inn mer enn 1,3 millioner kroner til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Libanon. Krisen i Syria har dessverre ikke blitt mindre i løpet av året som har gått, tvert i mot har enda flere mennesker blitt drevet på flukt, og pengene vi samler inn i år vil gå til det samme formålet som i fjor.

Gir barna glede og håp

Flyktninghjelpen driver flere skoler i flyktningeleirer i Libanon. Skolen er enormt viktig for barna som lever et liv på flukt, det gir dem et kjærkomment avbrekk fra livet i leiren og en følelse av vanlig hverdagsliv i noen timer. Utdanning er også avgjørende for at de skal klare å skape seg en fremtid, enten i Syria når det blir fred, eller i et nytt land.


Flyktninghjelpen driver en rekke skoler, yrkesopplæring og aktiviteter for syriske flyktninger i Libanon.

I Speideren nr. 1 i 2015 kan du lese flere reportasjer fra Libanon, der vår reporter Carl-Frederic Salicath var på reise i desember.

Se også årets aksjonsfilm!

Verre situasjon

Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland er imponert over speidernes innsats, og understreker at bidraget utgjør en forskjell for barna i Libanon. Situasjonen for syriske barn og voksne har blitt enda verre det siste året.

– Forholdene de lever under har forverret seg dramatisk, og flyktningene tvinges til å ta ekstreme valg. Et økt antall syrere velger nå enten å vende tilbake til den krigssonen de flyktet fra, eller å risikere livet ved å dra til Europa. Vi må hjelpe Syrias naboland, som Libanon, med å gi flyktningene muligheten til å leve verdige liv, slik at de kan bidra positivt i de samfunnene som huser dem, sier Egeland til Flyktninghjelpens magasin Perspektiv.

Les mer om Flyktninghjelpens arbeid i Libanon og om situasjonen i Syria.


Krigen i Syria har pågått i mer enn fem år og drevet millioner av mennesker på flukt. Nesten 4,8 millioner syrere har flyktet til andre land, som til denne flyktningleiren i Libanon. 

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: CF Salicath
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no