26.04.16 Første møte for Mediepatruljen
26.04.16 Forslag til nye grunnregler er klart
20.04.16 Her er årets St. Georgshilsen
19.04.16 Speidere i full gang med årets aksjon!
17.04.16 To speiderlover vedtatt
14.04.16 Lanserer filmer om enkelt friluftsliv
14.04.16 Nye regler for båltenning
13.04.16 Inviterer til «speiderforedrag»
13.04.16 Går inn for to ulike speiderlover
11.04.16 Lær mer om kano i sommerferien
08.04.16 Speiderstyret ber om ny saksbehandling
08.04.16 Hvordan få patruljene ut på tur?
07.04.16 Ledig vikariat ved forbundskontoret
05.04.16 Lærer ledelse gjennom NM

Speiderstyret ber om ny saksbehandling

Publisert: 08.04.2016 kl. 16:23 - sist oppdatert: 15.04.2016 kl. 10:05

På styremøtet 6. april vedtok Speiderstyret å be styret i Speidernes fellesorganisasjon (Spf) om å behandle saken om fordeling av overskuddet etter den norske deltakelsen på jamboreen i 2015 på nytt, og vurdere fordelingen på nytt.

På styremøtet onsdag kveld denne uka ble Speiderstyret orientert om saken «World Scout Jamboree 2015 - fordeling av overskudd» fra Spf-styrets møte 7. mars 2016.

Speiderstyret diskuterte vedtaket til Spf-styret og bakgrunnen for dette. Styret vurderte også rapporten fra den norske kontingenten, prinsipper og tidligere jamboreeløsninger. Ut fra innspillene som Speiderstyret hadde mottatt og styrets egen samlede vurdering, besluttet styret å be Spf-styret om å behandle saken på nytt.

Speiderstyret og Spf-styret

Vedtaket i saken om fordeling av overskudd etter World Scout Jamboree i Japan i 2015 er fattet av styret i Speidernes fellesorganisasjon. Dermed er det Spf-styret som skal behandle denne saken på nytt, ikke Speiderstyret.Saken skal behandles på Spf-styrets møte 19. mai.

Speidernes fellesorganisasjon er en sammenslutning av de to selvstendige speiderforbundene i Norge, Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere. Les mer om Spf her.

Speidernes fellesorganisasjon har ikke egen økonomi. På møtet sitt onsdag besluttet Speiderstyret også å be Spf-styret om å diskutere prinsipper rundt fremtidig håndtering av overskudd, underskudd og sikkerhetsmargin i forbindelse med aktiviteter innen Spf, særlig med tanke på dette faktum.

Nedenfor følger vedtaket fra protokollen fra Speiderstyrets møte. Hele protokollen finnes her:

SAK 35/3/16/O SPEIDERNES FELLESORGANISASJON

Følgende vedtak ble gjort:

Speiderstyret ber Spf-styret behandle saken som gjelder fordeling av overskuddet etter den norske kontingentens deltakelse på World Scout Jamboree 2015 på nytt, og vurdere fordelingen på nytt.

Samtidig ber Speiderstyret Spf-styret diskutere prinsipper rundt håndtering av overskudd, underskudd og sikkerhetsmargin i forbindelse med aktiviteter innen Spf, særlig med tanke på at Spf ikke har egen økonomi.

Tekst: Kirvil KaasaFoto: Lars T. Røraas