30.06.16 Flott uke med friluftsskole i Oppdal
30.06.16 Bli med på 5-kamp og tur til Preikestolen
29.06.16 Vil skape spennende aktiviteter for ungdom
28.06.16 Ivrige speidere testet «Oppdrag: Førerpatruljen»
23.06.16 Speidere spilte inn film med NRK Super
21.06.16 Landsleiren får 500 000 kroner
21.06.16 Lyst til å drive kafé på landsleiren?
20.06.16 Norsk speider inn i europaledelsen
14.06.16 Speider-Europa kommer til Norge
14.06.16 Takk for et flott NM!
13.06.16 Ulv fra Hamar vant NM!
08.06.16 Kom deg til fjells i sommer!
07.06.16 Speidere har samlet inn mer enn 1 million
06.06.16 Tips og råd til gruppeledere
02.06.16 Friluftslivets uke og #nattinaturen i september
01.06.16 Bli med på LØFT!
God drift av speidergruppa gjør speidingen bedre for både barn og voksne.

Tips og råd til gruppeledere

Publisert: 06.06.2016 kl. 13:36 - sist oppdatert: 06.06.2016 kl. 13:59

Bruk "Gruppeposten" for å gjøre jobben enklere.

Én gang i måneden sender forbundskontoret ut et nyhetsbrev – Gruppe-, krets- og korpspost – til alle gruppe-, korps- og kretsledere og krets- og korpssekretærer. Ved å bruke noen minutter på å lese gjennom denne e-posten, kan du som er gruppeleder få mye nyttig informasjon og hjelp til å gjøre jobben enklere.

Gruppeposten inneholder blant annet påminnelser om viktige frister, tips til aktiviteter som gruppa kan bli med på, informasjon om støtteordninger og påmeldinger. Neste utgave kommer i e-postkassen din denne uka.

Spar tid

Oversikten kan være til stor hjelp for deg som er leder, du sparer tid og slipper å selv lete fram mye informasjon. Påminnelser om ulike frister hjelper deg til å være i forkant og sørge for en bedre drift av gruppa.

Du får også vite om aktiviteter som gruppa kan bli med på og dermed få en morsommere og bedre speidertid. Viktige informasjon om frister for påmeldinger til ulike aktiviteter er også i nyhetsbrevet.

Det finnes flere mulige støtteordninger som speidergrupper kan søke for å få penger, og dette nyhetsbrevet gir deg også påminnelse om frister for søke om slik støtte. Her finner du i tillegg nyttige tips til bruk av medlemssystemet, informasjon om ledige verv og stillinger med mer.

Det blir også sendt ut et nyhetsbrev én gang i måneden til alle medlemmer over 16 år som har e-postadresse registrert i medlemssystemet, og der det er registrert at mottakeren ønsker nyhetsbrev. Her finner mottakerne informasjon om blant annet arrangementer de kan være med på, kurs og saker fra speiding.no.

Det er mye å holde orden på når man er speiderleder. Nyhetsbrevet kan hjelpe deg som er gruppeleder med å holde oversikt og gjøre jobben enklere. Foto: Inger Auestad, Sogndal speidergruppe
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Jarle Lysebo, Arna MSK speidergruppe