30.06.16 Flott uke med friluftsskole i Oppdal
30.06.16 Bli med på 5-kamp og tur til Preikestolen
29.06.16 Vil skape spennende aktiviteter for ungdom
28.06.16 Ivrige speidere testet «Oppdrag: Førerpatruljen»
23.06.16 Speidere spilte inn film med NRK Super
21.06.16 Landsleiren får 500 000 kroner
21.06.16 Lyst til å drive kafé på landsleiren?
20.06.16 Norsk speider inn i europaledelsen
14.06.16 Speider-Europa kommer til Norge
14.06.16 Takk for et flott NM!
13.06.16 Ulv fra Hamar vant NM!
08.06.16 Kom deg til fjells i sommer!
07.06.16 Speidere har samlet inn mer enn 1 million
06.06.16 Tips og råd til gruppeledere
02.06.16 Friluftslivets uke og #nattinaturen i september
01.06.16 Bli med på LØFT!
Mange kjenner Solstølen fra vinterturer, men også om sommeren er speiderhytta et supert utgangspunkt for aktive dager i et flott område.

Kom deg til fjells i sommer!

Publisert: 08.06.2016 kl. 11:16 - sist oppdatert: 08.06.2016 kl. 12:38

Solstølen er ledig for utleie, med flotte forhold for sykling, bading og fjellturer.

Solstølen er én av eiendommene til Norges speiderforbund som leies ut til både medlemmer og ikke-medlemmer til hyggelige priser. Hytta er populær, men det er flere ledige uker i sommer, sjekk kalenderen for detaljer

Hytta ligger på 1 000 meters høyde i flott fjellterreng på Haugastøl i Hol kommune ved foten av Hallingskarvet. Området egner seg godt til friluftsaktiviteter som fjellvandring, bading og fisking i Sløddfjorden eller i vannene innover fjellet.

Et opphold på Solstølen kombinert med å sykle Rallarvegen er en spesielt flott opplevelse. Norges vakreste sykkelvei starter ved Haugastøl, som også er ved Solstølen. Les mer om Rallarvegen.

Mange soveplasser

Solstølen er ypperlig som utgangspunkt for blant annet friluftskurs eller ledersamling. Terrenget på fjellet er delvis krevende, men samtidig sikkert, og byr på gode teltmuligheter. Det er både lerret og flippovertavle på hytta.

Innendørs er det overnattingsplass til 17 personer. Det er en romslig gang, en hyggelig stue, tre små soverom, et lite kjøkken og en liten glassveranda i første etasje, to små soverom og et fellesrom i andre etasje og en kjeller under kjøkkenet til oppbevaring av mat. Det er do ute.

Solstølen oppvarmes med strøm og parafin, mens ved bare er til peiskos. Det er kaldt vann fra egen brønn i kranen på kjøkkenet.

Ta toget

Det er enkelt å komme seg til Solstølen med offentlig kommunikasjon. NSBs tog kjører jevnlig fra Oslo sentralstasjon og fra Bergen stasjon til Haugastøl stasjon (Bergensbanen). Fra Haugastøl stasjon er det to til fire kilometer til Solstølen, avhengig av om du går langs veien om sommeren, eller over isen på Sløddfjorden om vinteren.

Det er også enkelt å reise til Solstølen med egen transport. Se flere detaljer her.

Tekst: Gro StrømsheimFoto: Øystein Johansen