stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.06.16 Flott uke med friluftsskole i Oppdal
30.06.16 Bli med på 5-kamp og tur til Preikestolen
29.06.16 Vil skape spennende aktiviteter for ungdom
28.06.16 Ivrige speidere testet «Oppdrag: Førerpatruljen»
23.06.16 Speidere spilte inn film med NRK Super
21.06.16 Landsleiren får 500 000 kroner
21.06.16 Lyst til å drive kafé på landsleiren?
20.06.16 Norsk speider inn i europaledelsen
14.06.16 Speider-Europa kommer til Norge
14.06.16 Takk for et flott NM!
13.06.16 Ulv fra Hamar vant NM!
08.06.16 Kom deg til fjells i sommer!
07.06.16 Speidere har samlet inn mer enn 1 million
06.06.16 Tips og råd til gruppeledere
02.06.16 Friluftslivets uke og #nattinaturen i september
01.06.16 Bli med på LØFT!
Førerpatruljene som deltok var enige om at dette var moro og at de ønsker å bli med på prosjektet som starter til høsten.

Ivrige speidere testet «Oppdrag: Førerpatruljen»

Publisert: 28.06.2016 kl. 09:15 - sist oppdatert: 28.06.2016 kl. 09:35

Etter en morsom helg anbefaler deltakerne å bli med på prosjektet.

Etter at «Oppdrag: Førerpatruljen» ble presentert på FriluftsLØFT i fjor høst har 12 førerpatruljer blitt med i et pilotprosjekt for å teste ut ulike oppdrag som har som mål å bygge opp og styrke førerpatruljearbeidet.

Anders Nordby fra Hønefoss speidergruppe leder prosjektet, der hovedmålet er at enda flere tropper enn i dag bruker patruljesystemet som arbeidsmetode og førerpatruljen som verktøy.

I helga 17. – 19. juni var 60 speidere samlet på Årnes på Romerike. Der fikk de være med på «kondorens flukt», som er planlagt å være avslutning på «Oppdrag: Førerpatruljen». Her fikk førerpatruljene dra på haik og løse ulike oppdrag. Lørdag kveld samlet alle seg til felles leirbålsprat med refleksjon rundt dagens økt.

- Tilbakemeldingen fra de som deltok i helga, var at dette syntes de var gøy. De ønsker å være med på opplegget når det starter til høsten og oppfordrer andre til å bli med, forteller Ole Johan Rasch i prosjektgruppa. 


Deltakerne hadde mange innspill og gode råd. Rakel Karlstad, Silje Tufte, Aud Solveig Nødtvedt (bak Silje), Nora Hjelseth, Joar Ulset, Iver Ulset og Petter Hjelseth fra Molde og Falah Ali og Steffen Tøndel fra 3. Skien lytter når Lars Andreas Melsæter snakker. 

Førerpatruljer fra hele Norge 

«Oppdrag: Førerpatruljen» er beregnet på eksisterende førerpatruljer og på dem som ønsker å starte opp førerpatruljearbeid i troppen. Det kreves ingen forkunnskaper om slikt arbeid, og det passer for både små og store tropper. Førerpatruljen består av troppslederen, troppsassistentene, patruljeførerne og patruljeassistentene. Troppslederen er patruljefører i førerpatruljen. Les mer om førerpatrulje her.

I helga deltok det førerpatruljer fra store deler av hele Norge, ingen av dem var fra samme krets slik at hele landet var godt representert.

- De som deltok ga mange nyttige innspill og gode forslag til hvordan opplegget kan utvikles videre. Flere la fram et ønske om å ha noen faste oppdrag som alle deltakerne i prosjektet må gjennomføre, og noen valgfrie. Vi velger å kalle disse basisoppdrag og inspirasjonsoppdrag, sier Ole Johan. 

Ronja Svaland, Eirik Håland Moen, Dag Erling Austvik og Sander Andersen er noen av dem som fikk oppleve en flott helg i idylliske omgivelser.

Meld dere på nå!

Målet med «Oppdrag: Førerpatruljen» er å få fart på tropps- og patruljearbeidet. Deltakerne følger et opplegg med ulike oppdrag og oppgaver de skal gjennomføre i løpet av en bestemt periode. Disse er tilknyttet treningsprogrammet og nasjonale aktiviteter. Speidermetoden brukes som ramme og er et sentralt tema. Ved å delta får førerpatruljen trening i ledelse, organisasjonsutvikling, samhold og samarbeid.

Påmeldingen er nå åpnet, og prosjektet starer for fullt etter sommeren. 

Det første oppdraget sendes ut i slutten av august. Temaene for de første oppdragene vil være blant annet særpreg, førerpatruljetur og planlegging av patruljemøter. «Oppdrag: Førerpatruljen» avsluttes med en spennende oppdragshelg på forsommeren i 2017 for alle førerpatruljer som har deltatt.

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Ole Johan Rasch
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no