30.06.16 Flott uke med friluftsskole i Oppdal
30.06.16 Bli med på 5-kamp og tur til Preikestolen
29.06.16 Vil skape spennende aktiviteter for ungdom
28.06.16 Ivrige speidere testet «Oppdrag: Førerpatruljen»
23.06.16 Speidere spilte inn film med NRK Super
21.06.16 Landsleiren får 500 000 kroner
21.06.16 Lyst til å drive kafé på landsleiren?
20.06.16 Norsk speider inn i europaledelsen
14.06.16 Speider-Europa kommer til Norge
14.06.16 Takk for et flott NM!
13.06.16 Ulv fra Hamar vant NM!
08.06.16 Kom deg til fjells i sommer!
07.06.16 Speidere har samlet inn mer enn 1 million
06.06.16 Tips og råd til gruppeledere
02.06.16 Friluftslivets uke og #nattinaturen i september
01.06.16 Bli med på LØFT!
Norges speiderforbund ønsker å bidra til økt kunnskap om naturvitenskap og teknologi blant speidere.

Vil skape spennende aktiviteter for ungdom

Publisert: 29.06.2016 kl. 10:50 - sist oppdatert: 05.07.2016 kl. 15:36

Norges speiderforbund har inngått samarbeid med Vitensentrene for å sette fokus på naturvitenskap, teknologi og friluftsliv.

Et av forbundets langtidsmål er at flere av forbundets prosjekter og satsninger skal skje i samarbeid med andre nasjonale samfunnsaktører, vi har som mål å bli en mer attraktiv organisasjon og at speideren når flere.

Ungdom i alderen 14 – 18 år er en viktig målgruppe og vi vil videreutvikle ungt lederskap, utvide aktivitetstilbudet til vandrere og rovere, og tilby attraktive og trygge møteplasser som skaper entusiasme og begeistring.

Oppleve, leke og lære

Som ett tiltak for å nærme oss disse målene har Norges speiderforbund inngått et samarbeid med Vitensenterforeningen. Sammen skal vi utvikle konsepter for å gi ungdom gode opplevelser og læring gjennom spennende aktiviteter, positive erfaringer og mestring ute i naturen og i samfunnet.

Vi vil inspirere ungdom til aktivt friluftsliv, øke interessen for naturvitenskap og teknologi, og vise hvordan teoretisk viten kan brukes til å løse praktiske oppgaver, for eksempel på speidertur.

Vitensenterforeningen er en forening for 10 regionale vitensentre i Norge. Et vitensenter er et opplevelses- og læringssenter innen naturvitenskap, matematikk og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Inspiria i Østfold er ett av vitensentrene der barn, unge og voksne kan leke og eksperimentere seg fram til ny kunnskap. Foto: Inspiria

Bli med i prosjektgruppa!

Det skal nå opprettes en Nasjonal prosjektgruppe Vitensenter, som består av inntil fem medlemmer og ledes av en ansatt på forbundskontoret. Prosjektgruppa skal gå gjennom dagens tilbud til speiderne i denne aldersgruppa, identifisere mulige aktiviteter innenfor Vitensentrenes fagområder, utvikle aktivitetskonsepter i tråd med speidermetoden, gi anbefalinger til arbeidsfordeling mellom frivillige og ansatte.

Les mer og søk her.

Gruppa skal etablere lokale/regionale prosjektgrupper og etablere samarbeidsavtaler med to, i første fase Nord-Norsk Vitensenter i Tromsø og Inspiria i Sarpsborg, Østfold. Målet er å gjennomføre inspirerende og engasjerende aktiviteter i samarbeid med disse vitensentrene, slik at speidergruppene er i bedre stand til å ta vare på nåværende medlemmer og rekruttere nye – spesielt ungdom.

Naturvitenskap kan brukes til mange morsomme aktiviteter, som her under First LEGO League-konkurransen på Inspiria i Østfold. Foto: Maud Johannesen, Inspiria

Tekst: Gro StrømsheimFoto: Inspiria