stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.08.16 Bli med til Island!
29.08.16 Ta en #nattinaturen!
24.08.16 Alvor og moro til sjøs
22.08.16 Setter fart på patruljene
21.08.16 Oppfølging på rapport om organisasjonsstruktur
19.08.16 Norges speiderforbund får ny generalsekretær
16.08.16 Tid for verving!
15.08.16 Padlet 100 km på selvbygde flåter
10.08.16 Husk å sende inn saksforslag til Speidertinget
04.08.16 Rovere koser seg i Frankrike
Her er vår nye generalsekretær, Trond Stenhaug. – Jeg ser fram til å møte de frivillige, forteller han.

Norges speiderforbund får ny generalsekretær

Publisert: 19.08.2016 kl. 13:21 - sist oppdatert: 23.08.2016 kl. 16:33

Trond Stenhaug er ansatt som ny generalsekretær i Norges speiderforbund. Han tar over stafettpinnen etter Jens Morsø, og tiltrer 1. november.

– Vi er glade for å presentere Trond Stenhaug som vår nye generalsekretær. Han overtar etter Jens Morsø, som har vært generalsekretær i nesten fem år. Jens har gjort en veldig god jobb i disse årene, noe vi er svært takknemlige for. Trond får slik et solid utgangspunkt for sin lederoppgave hos oss, sier speidersjef May-Britt Roald, som presenterte den nye lederen av forbundskontoret for de ansatte fredag.

– Trond Stenhaug tiltrer formelt 1. november, men vil allerede fra 1. september stå til styrets disposisjon og arbeide tett med oss i ulike saker, forklarer May-Britt.


Speidersjefen sammen med avtroppende og påtroppende generalsekretær.

Den nye generalsekretæren er, som de to forrige, ansatt i et åremål på fem år. Han gleder seg til å begynne som generalsekretær.

– Jeg ser fram til å jobbe med alle som er en del av Norges speiderforbund, både styret, forbundskontoret, de mange frivillige spredt over hele landet og våre samarbeidspartnere. Speiderforbundet har en solid tradisjon, en sterk posisjon og et svært viktig samfunnsoppdrag. Dette gleder jeg meg til å være en del av, sier Stenhaug.

– I dag har jeg møtt de ansatte, og nå er jeg spent på å møte hele Speiderstyret i kveld. Deretter vil jeg etter hvert også få muligheten til å møte både ledere og speidere i vår flotte organisasjon.

Har bred ledererfaring

Trond har bred erfaring fra ulike lederstillinger i både privat og offentlig sektor. Han kommer nå fra lederstilling i det statlige nasjonale BSA (Bufetat Senter for Administrasjon og utvikling), har forut for det vært regiondirektør i Bufetat, jobbet for Europakontoret i Brussel, vært rådmann i Tønsberg, Sortland, Balsfjord og Storfjord kommuner, og i tillegg vært Senior Manager i både Ernst & Young Management Consulting og Cap Gemini Consulting Services.

Han har også flere års høyere utdanning, både militært og sivilt. I tillegg til befalsskole, Luftkrigsskole og Forsvarets Høgskole, har han Master of Business Administration (MBA) med spesialisering i strategi fra Norges handelshøyskole i Bergen, i tillegg til siviløkonomutdanning med spesialisering i organisasjon og ledelse.

Trond Stenhaug er 51 år, kommer opprinnelig fra Harstad, og er bosatt i Tønsberg.|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Kirvil Kaasa
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no