stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.08.16 Bli med til Island!
29.08.16 Ta en #nattinaturen!
24.08.16 Alvor og moro til sjøs
22.08.16 Setter fart på patruljene
21.08.16 Oppfølging på rapport om organisasjonsstruktur
19.08.16 Norges speiderforbund får ny generalsekretær
16.08.16 Tid for verving!
15.08.16 Padlet 100 km på selvbygde flåter
10.08.16 Husk å sende inn saksforslag til Speidertinget
04.08.16 Rovere koser seg i Frankrike
Førerpatruljene som deltok på pilotprosjektet var enige om at dette var moro og de anbefaler andre å bli når det starter nå i høst.

Setter fart på patruljene

Publisert: 22.08.2016 kl. 14:04 - sist oppdatert: 31.08.2016 kl. 12:36

Nå starter «Oppdrag: Førerpatruljen»! Bli med på morsomme oppdrag som styrker patruljen.

Anders Nordby fra Hønefoss speidergruppe leder prosjektet, der hovedmålet er at enda flere tropper enn i dag bruker patruljesystemet som arbeidsmetode og førerpatruljen som verktøy.

Flere grupper har i et pilotprosjekt testet smakebiter fra «Oppdrag: Førerpatruljen». Tilbakemeldingen er at dette er morsomt, og at de ønsker å delta på hele opplegget.

Drøyt 50 grupper har meldt seg på hittil. Deltakerne følger et opplegg med ulike oppdrag og oppgaver de skal gjennomføre i løpet av en bestemt periode. Det første oppdraget sendes ut i løpet av kort tid. 

Trening i ledelse og samarbeid

Temaene for de første oppdragene vil være blant annet særpreg, førerpatruljetur og planlegging av patruljemøter.Speidermetoden brukes som ramme og er et sentralt tema. Ved å delta får førerpatruljen trening i ledelse, organisasjonsutvikling, samhold og samarbeid.

For å få god tid til å bygge opp førerpatruljearbeidet gjennom prosjektet er det en fordel å være med fra det første oppdraget sendes ut i august/september, men det er mulig å «hoppe på» i et par måneder etter det.

«Oppdrag: Førerpatruljen» avsluttes med en spennende oppdragshelg på forsommeren i 2017 for alle førerpatruljer som har deltatt. 

Passer for alle tropper

Selv om det første oppdraget er på vei ut til grupper som har meldt seg på, er det ennå fullt mulig å bli med utover høsten. For mer informasjon, ta kontakt med Anders Nordby på anders@rugge.org.

«Oppdrag: Førerpatruljen» er beregnet på eksisterende førerpatruljer og på dem som ønsker å starte opp førerpatruljearbeid i troppen. Det kreves ingen forkunnskaper om slikt arbeid, og det passer for både små og store tropper.

Deltakerne i pilotprosjektet hadde mange innspill og gode råd da de møttes i juni. Rakel Karlstad, Silje Tufte, Aud Solveig Nødtvedt (bak Silje), Nora Hjelseth, Joar Ulset, Iver Ulset og Petter Hjelseth fra Molde og Falah Ali og Steffen Tøndel fra 3. Skien lytter når Lars Andreas Melsæter snakker. Foto: Ole Johan Rasch

Hva er førerpatruljen?

  • Førerpatruljen består av troppslederen, troppsassistentene, patruljeførerne og patruljeassistentene. Troppslederen er patruljefører i førerpatruljen.
  • Den er en møteplass for beslutninger som angår hele troppen.
  • Den kan bruke både møter og turer som arbeidsform.
  • Førerpatruljen er arena for planlegging, opplæring, personlig utvikling og samarbeidstrening. Læringen skjer gjennom både målrettede aktiviteter og modellæring, hvor speidere lærer av ledernes eksempel.
|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Ole Johan Rasch
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no