stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.08.16 Bli med til Island!
29.08.16 Ta en #nattinaturen!
24.08.16 Alvor og moro til sjøs
22.08.16 Setter fart på patruljene
21.08.16 Oppfølging på rapport om organisasjonsstruktur
19.08.16 Norges speiderforbund får ny generalsekretær
16.08.16 Tid for verving!
15.08.16 Padlet 100 km på selvbygde flåter
10.08.16 Husk å sende inn saksforslag til Speidertinget
04.08.16 Rovere koser seg i Frankrike

Alvor og moro til sjøs

Publisert: 24.08.2016 kl. 13:44 - sist oppdatert: 31.08.2016 kl. 12:35

Sjøspeidere på leir testet redningsvester, og nå i høst er det også speideraktivitet til sjøs.

Gruppene Grimstad FSK Sjø, 1. Søgne Sjø, Flekkerøy BK Sjø og 7. Kristiansand Sjø var før sommeren på leir på Østre Randøy ved Kristiansand, en leir som får flere deltakere for hvert år. Det var et stort mangfold av maritime aktiviteter som sto på programmet.

Speiderne fra Søgne hadde fått penger til en full overhaling av automatiske redningsvester, og benyttet anledningen til å teste dem. 

Resultatet var at to vester ikke løste ut som de skulle, selv om de var nokså nye.

Dermed erfarte speiderne at det er viktig å sjekke om vestene faktisk fungerer. Etter testen ble utløser og CO2 patron byttet, slik at man nå har vester som er pålitelige.

Slik kan du sjekke vester

Hvis du utløser vestene, så må utløser og patron byttes ut. Men slike vester kan også enkelt sjekkes uten å utløse dem. Sjekk at vinduet på utløseren viser grønt (gjelder de aller fleste – sjekk eventuelt bruksanvisning) og at det ikke er hull i enden av CO2 patron. Hvis du er i tvil, eller hvis patronen er gammel, så kan du isteden veie den, riktig vekt skal stå på patronen.

– Vi fant også ut at én redningsvest var så trang i halsen i utløst tilstand at den ga pusteproblemer, forteller leder Aksel Carl Hundal. Hans råd er derfor å være forsiktig med bruk av slike vester til mindre barn.

Speiderne fikk erfare hvor viktig det er å sjekke redningsvestene for å sikre at de faktisk virker den dagen de virkelig trenger dem.  

Emnekurs og sjøpeff

Speidere som trives til sjøs, har flere muligheter til spennende aktiviteter i høst. Helgen 9.-11. september arrangeres både emnekurs sjø og Sjøpeff.

Sjøpeff blir avholdt i skjærgården utenfor Kristiansand. Kurset er åpent for alle patruljeførere og assistenter i vandreralder fra alle sjøspeidergrupper i landet. Innholdet legger vekt på rollen som patruljefører og skipper i patruljebåt i speideren. Det blir en helg med seiling, utfordringer, samhold og opplevelser.

Kurset starter fredag 9. september kl 19.30 i Terneviga, Kristiansand, og avsluttes senest søndag 11. september kl 15.00 samme sted.

Les mer om sjøpeff og meld deg på innen søndag 4. september.

Samme helg inviterer 1. Søgne sjø til emnekurs sjø. Fredag kveld er det samling på Stokken/Randøy. Lørdag blir det blant annet slepeøvelse, nattseilas, matlaging og krabbefangst. Kurset avsluttes søndag ettermiddag i Kristiansand. Påmeldingsfrist er 4. september.

Flere detaljer og påmelding finner du her.

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: 7. Kristiansand sjø
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no