stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.08.16 Bli med til Island!
29.08.16 Ta en #nattinaturen!
24.08.16 Alvor og moro til sjøs
22.08.16 Setter fart på patruljene
21.08.16 Oppfølging på rapport om organisasjonsstruktur
19.08.16 Norges speiderforbund får ny generalsekretær
16.08.16 Tid for verving!
15.08.16 Padlet 100 km på selvbygde flåter
10.08.16 Husk å sende inn saksforslag til Speidertinget
04.08.16 Rovere koser seg i Frankrike
Få en deilig start på søndagen ved å sove ute i helga!

Ta en #nattinaturen!

Publisert: 29.08.2016 kl. 13:16 - sist oppdatert: 31.08.2016 kl. 12:35

Sov under stjernene og vis fram speiding på sitt beste. 3. september er det #nattinaturen.

2015 var Friluftslivets år, men vi glemmer ikke friluftslivet selv om kalenderen nå viser 2016.

Hvert år markeres Friluftslivets uke i september, i år fra 3. til 11. september, der vi feirer norsk natur og friluftsliv og inviterer hele Norge med ut på tur.

Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftsorganisasjonene som står bak arrangementet. Mange speidergrupper har som tradisjon å arrangere en åpen dag for ikke-speidere i denne uka. Vi oppfordrer alle speidergrupper til å bruke anledningen til å vise lokalbefolkningen hvor morsomt og spennende speiding er.

Veldig mange speidergrupper arrangerte åpne aktivitetsdager, eller Hundremeterskogen-arrangementer i fjor. Husk at utstyrskassene og bannerne dere fikk, gjerne kan brukes om igjen i mange år!

#nattinaturen

#nattinaturen var en stor suksess i fjor og vi oppfordrer alle til å gjenta suksessen i år. #nattinaturen holdes i år lørdag 3. september (natt til 4. september), men dere kan selvsagt også arrangere dette en annen dag hvis det passer bedre for gruppa.

Få med dere speiderne og lokalbefolkningen til å sove i hagen, på balkongen, i telt i skogen, ved et vann eller på en fjelltopp. Det er også en god anledning til å få lokalpolitikere med seg ut og utfordre dem til å gjøre mer for friluftslivet i nærområdet deres.

Del gjerne et bilde med emneknagg #nattinaturen på sosiale medier og du kan vinne flotte premier, blant annet et telt, fra Norsk Friluftsliv.

#nattinaturen er en spesielt fin mulighet til å sette fokus på allemannsretten og minne om de rettigheter og plikter vi har i norsk natur. Speidere er flinke til sporløs ferdsel og har mye kunnskap å lære bort.

Vis fram speiding

I tillegg er Friluftslivets uke er et landsdekkende arrangement som det ofte er fokus på i mediene, slik at dere lettere kan få oppmerksomhet rundt speiderarrangementet, flere folk på besøk og dermed flere som får et godt inntrykk av speideren.

Dere kan arrangere hva dere har lyst til, for eksempel skog og fjellturer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling eller felles overnatting i telt. Bruk nærområdene deres, det er det enkle friluftslivet som er i fokus.

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Synne Hansen
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no