stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.08.16 Bli med til Island!
29.08.16 Ta en #nattinaturen!
24.08.16 Alvor og moro til sjøs
22.08.16 Setter fart på patruljene
21.08.16 Oppfølging på rapport om organisasjonsstruktur
19.08.16 Norges speiderforbund får ny generalsekretær
16.08.16 Tid for verving!
15.08.16 Padlet 100 km på selvbygde flåter
10.08.16 Husk å sende inn saksforslag til Speidertinget
04.08.16 Rovere koser seg i Frankrike
Flott og annerledes natur vil alle som drar til Island få oppleve.

Bli med til Island!

Publisert: 30.08.2016 kl. 11:31 - sist oppdatert: 15.11.2016 kl. 15:42

5 000 rovere samles på roververdensleir sommeren 2017. Vil du være med? Fristen for å melde seg på er 15. november.

World Scout Moot er en verdensroverleir som i 2017 arrangeres på Island fra 25. juli til 2. august. Leiren er delt i to – den første delen av leiren blir deltakerne fordelt på ulike steder og er ute på haik for å oppleve Island. De siste dagene tilbringes på ett leirsted, der alle deltakerne er sammen og deltar på ulike aktiviteter.

Den norske kontingenten gir deg mulighet til å være med på en 4-5 dagers rundreise i forbindelse med World Scot Moot, hvis du ønsker det. Det gir deg enda flere opplevelser på spektakulære Island! Rundreisen vil bli planlagt i samarbeid med deltakerne.

Her finner du mye informasjon om Island og hva du kan se og oppleve der.

– Bli med, og finn din indre viking! oppfordrer Caroline Therese Ekeberg Hop fra den norske kontingentledelsen til World Scout Moot med et smil. – De islandske roverne har ord på seg for å være glad i tøffe turer, så her får norske rovere muligheter til å teste styrken sin, lover hun. Hun har vært på Island, og mener det både er likheter og ulikheter mellom måten å drive speiding på her i Norge og der.  – Men hvis det er noe jeg skal trekke fram ved islendingene, er det først og fremst at de er veldig hyggelige og gjestfrie!

Deltakelse på verdensroverleiren World Scout Moot koster 18 000 kroner. Dette inkluderer deltakeravgift for leiren, rundreise etter leiren og profilplagg og SPF skjerf. Deltakelse uten rundreise koster 12 500 kroner. Flybilletten tur-retur Island og de to samlingene i forkant er ikke dekket. Les flere detaljer om deltakelse her.

World Scout Moot er åpent for deltakere født mellom 2. august 1991 og 25. juli 1999. Er du født tidligere, kan du bli med som International Service Team (IST). Prisen for å delta som en del av IST er 12 500 kroner.

Ulike haikeruter

Åpningsseremonien finner sted i Reykjavik om morgenen 25. juli, og alle deltakerne tilbringer den første dagen i hovedstaden med et organisert program. Om ettermiddagen blir alle transportert til en av leirene rundt på Island der de vil være de fire første dagene med haik. Denne delen av Moot kalles «The expedition».

Det er satt opp ulike haikeruter, i varierende terreng og med forskjellig innhold. Haiken gjennomføres i patruljer på ti rovere, med maksimalt to rovere fra samme land i hver patrulje. Fire patruljer utgjør sammen én tropp. 


På Moot kan dere velge mellom ulike haikeruter i ulikt terreng og med ulikt innhold. 

Alle haikerutene vil inneholde program som dekker de tre temaene «Physical activities and adventure», «Community involvement» og «Nature and environment».

Lørdag 29. juli drar alle deltakerne til Úlfljótsvatn speidersender på Thingvellir for den siste delen av Moot, der alle deltakerne bor sammen på leir og deltar på en rekke ulike aktiviteter. Du vil bo på leirplass med patruljen/gruppen din. Denne delen av Moot kalles Althingi, etter verdens eldste parlamentariske forsamling som ble holdt på samme sted fra år 930. Les mer om dette på Moots nettside

Avslutningsseremonien finner sted om ettermiddagen 2. august.

Følg planleggingen for den norske kontingenten på FacebookLes mer om World Scout Moot 2017 på nettsiden deres. Følg også leiren på Facebook.

Vulkaner, lavastein og underjordiske kilder skaper et spektakulært landskap på Island. 

|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Skatarnir
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no