stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.09.16 Nord 2017: Til lands, til vanns eller i lufta
29.09.16 Jobber for å beskytte speiderne
27.09.16 Bli med på Ledertrenerkurset
24.09.16 250 tester ut leirplassen på LØFT
23.09.16 Fortsetter rekrutteringsarbeidet
19.09.16 Xiphias Gladius vant 5-kampen
16.09.16 Super reklame for speidergruppa
13.09.16 Klart for LØFT i Bodø
12.09.16 Smakebit fra nytt Speideren
07.09.16 Vil du være med å lage et nordisk lederkurs?
05.09.16 Blir likevel ikke generalsekretær
Fargerikt og fullt av lese- og aktivitetsstoff om temaet "Vær nysgjerrig!".

Smakebit fra nytt Speideren

Publisert: 12.09.2016 kl. 13:19 - sist oppdatert: 12.09.2016 kl. 16:37

Nå er tredje nummer av årets Speideren på vei til deg, men allerede i dag får du en smakebit på noe av alt det gode lesestoffet. Gled deg til mer!

Speideren nr. 3/16 handler mye om å være nysgjerrig. Særlig bladene for 6-10 og 10-16 byr på mange muligheter til å forske og eksperimentere, men også for roverne er det tips til morsomme aktiviteter.

Bladet for 16+ inneholder dessuten mye annet godt og variert stoff. Les om Astrid og Thea som gikk fra Lindesnes til Bodø, om suksessen Friluftsskolen som speidergrupper i sommer har arrangert for ikke-speidere, om patruljen som deltok på innspillingen av de seks filmene om enkelt friluftsliv i speideren, og om hvordan det gikk da de dro på patruljetur.

Du finner også flere sider med nytt fra Nord, altså landsleirstoff, det er aktuelt allerede i høst!

Smakebiten
En av de faste spaltene i Speideren er portrettintervjuet. Denne gangen har vi møtt Nora Heyerdahl (17) fra 1. Tåsen speidergruppe som allerede har jobbet i flere år som ungdomsreporter for nettsiden forskning.no. Her er en smakebit fra intervjuet som Speideren-journalist Alexander Vestrum har gjort med Nora:

NYSGJERRIGE NORA
 

– Forskere har mye makt. Det er viktig at noen formidler det forskerne har å si på en forståelig måte, også til barn og unge, understreker Nora. (Foto: Alexander Vestrum)

– Det er veldig sunt for forskere å få en 13-åring på kontoret, en som stiller litt dumme spørsmål, sier Nora Heyerdahl.

Nå er hun nettopp fylt 17 år, men allerede for mer enn tre år siden begynte hun som ungdomsreporter for nettstedet Forskning.no. Der kan du se henne i saker om alt fra unge og sommerjobb til hvorfor jenter kan gå med gutteklær – og ikke omvendt.

Når Nora stikker mikrofonen foran munnen på forskerne, har hun allerede tenkt godt gjennom hva hun skal spørre om.

– Først og fremst tenker jeg på hva jeg lurer på. For det man lurer på, er jo ofte det man har lyst til å få svar på, ganske åpenbart.

Hun prøver å stille spørsmålene på en ny og annerledes måte, så enkelt og barnslig som mulig. Samtidig har hun brukt tid på å lese om temaene.

– Men jeg stiller spørsmålene som om jeg ikke vet noe som helst. Ofte føler jeg at den jeg intervjuer, tror at jeg er kjempedum. Men jeg prøver å stille spørsmålene så «bedummet» som mulig. Da får jeg fram «inn med teskje»-svarene.

Nora har alltid vært nysgjerrig

– De fleste barn er nysgjerrige. Jeg har tatt med meg nysgjerrigheten som barn har, og jeg fikk begynne med journalistikk veldig tidlig – da jeg var 13 år. Når man kan være både barn og journalist samtidig, kan man få til mye bra.

Nora Heyerdahl har vært speider siden hun gikk i 4. klasse.

– Det er et veldig kult valg jeg har tatt. Speiding gir mye rom for å være nysgjerrig. Det å være i naturen, gjør jo at man stiller spørsmål ved den, og lurer på «Hvordan funker dette egentlig?».

Les resten av intervjuet med Nora i Speideren – du finner også bladet på nett.

Se også intervju med Nora her:

 
|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Kirvil Kaasa
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no