stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.09.16 Nord 2017: Til lands, til vanns eller i lufta
29.09.16 Jobber for å beskytte speiderne
27.09.16 Bli med på Ledertrenerkurset
24.09.16 250 tester ut leirplassen på LØFT
23.09.16 Fortsetter rekrutteringsarbeidet
19.09.16 Xiphias Gladius vant 5-kampen
16.09.16 Super reklame for speidergruppa
13.09.16 Klart for LØFT i Bodø
12.09.16 Smakebit fra nytt Speideren
07.09.16 Vil du være med å lage et nordisk lederkurs?
05.09.16 Blir likevel ikke generalsekretær

Fortsetter rekrutteringsarbeidet

Publisert: 23.09.2016 kl. 10:44 - sist oppdatert: 30.11.2016 kl. 13:33

Speiderstyret fortsetter arbeidet med å finne den rette personen til å overta etter Jens Morsø. – Vi har ambisjoner om å ha ny generalsekretær på plass så raskt som mulig, og seinest innen januar 2017, sier speidersjefen.

Speiderstyret har de siste månedene jobbet med å finne en kompetent person til å overta stillingen som generalsekretær. Denne stillingen er et femårig åremål, og Jens Morsø, som er i ferd med å fullføre sitt åremål, har vært generalsekretær siden starten av 2012.

I rekrutteringsarbeidet har styret hatt bistand fra et anerkjent rekrutteringsfirma. Styret startet sist vår med å invitere fem firmaer til å gi tilbud før de valgte det firmaet de mente var best egnet til å løse oppdraget. Rundt 50 personer søkte stillingen, og etter en systematisk og grundig prosess falt valget på Trond Stenhaug. Han skulle tiltre stillingen 1. november, men stå til styrets disposisjon allerede fra 1. september.

Ny vurdering
Ut fra en etterfølgende vurdering valgte Speiderstyret og Stenhaug likevel å gå hver sin vei. – Vi har hatt en dialog som har ført til at ansettelsesavtalen nå er omgjort, opplyser speidersjef May-Britt Roald. – Det har vært et ryddig løp. Jeg vil for øvrig også understreke at det er gjort et godt arbeid i rekrutteringsprosessen. Alle vanlige prosedyrer er fulgt i det arbeidet rekrutteringsfirmaet har lagt ned, opplyser speidersjefen.

Partene kom fram til at Stenhaug ikke skulle tiltre som generalsekretær. Dialogen med Stenhaug er nå avsluttet, og Speiderstyret fortsetter arbeidet sitt med å finne en ny generalsekretær. Jens Morsø fortsetter i stillingen inntil åremålet hans går ut 31. januar 2017.

Godt utgangspunkt for videre arbeid
Speiderstyret vedtok tirsdag denne uka å fortsette samarbeidet med rekrutteringsfirmaet som har bistått i arbeidet så langt. De har sagt seg villige til å gjennomføre ny prosess uten ytterligere vederlag.
– Vi har full tillit til at vi skal lykkes denne gangen, sier speidersjefen. – Det er allerede gjennomført et grundig og omfattende arbeid for å finne den riktige kandidaten, og dermed har vi et grunnlag å gå videre med. Vi har ambisjoner om å ha ny generalsekretær på plass så raskt som mulig, og seinest innen januar 2017. Målet vårt er å velge en person som samlet har de rette egenskapene, verdiene, kompetansen og motivasjonen til å gjøre en best mulig jobb for Norges speiderforbund.

Gjennom de siste ukene har flere personer gitt uttrykk for at de savner informasjon i saken, og det er stilt konkrete spørsmål til Speiderstyret om detaljene i ansettelsessaken. – Noen ganger oppstår det situasjoner og saker som ikke kan meddeles offentlig. Dette gjelder spesielt saker som omhandler enkeltpersoner, inkludert personalsaker, og saker som ikke er ferdig behandlet, forklarer May-Britt Roald.

|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Ukjent
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no