30.09.16 Nord 2017: Til lands, til vanns eller i lufta
16.09.16 Super reklame for speidergruppa
13.09.16 Klart for LØFT i Bodø
12.09.16 Smakebit fra nytt Speideren
07.09.16 Vil du være med å lage et nordisk lederkurs?
05.09.16 Blir likevel ikke generalsekretær
Deltakerne på LeirLØFT har inntatt Rønvikjordene i Bodø denne helgen.

250 tester ut leirplassen på LØFT

Publisert: 24.09.2016 kl. 15:57 - sist oppdatert: 27.09.2016 kl. 14:03

– Jeg får masse positive tilbakemeldinger, det virker som om deltakerne synes LØFT er et veldig bra arrangement! Det forteller prosjektleder for LeirLØFT, Karin Ljunggren.

I går sjekket i alt 250 ledere og rovere fra hele speider-Norge inn på landsleirområdet Rønvikjordene i Bodø. En buss gikk i skytteltrafikk de fem kilometrene mellom flyplassen og Rønvika. 190 av lederne og roverne er deltakere på LeirLØFT, mens 60 er samlet i Bodø for å jobbe med forberedelsene til neste sommers store leiropplevelse nord for polarsirkelen, NORD.

LeirLØFT tilbyr deltakerne både sosialt og faglig påfyll, og økttilbudet er godt og variert: – Jeg har vært på en veldig bra klatreøkt i en buldrehall med flinke instruktører fra Bodø Klatreklubb, forteller LØFT-deltaker Therese Brendryen (18) fra Kattem speidergruppe i Sør-Trøndelag krets. – Nå skal jeg snart på omvisning på Flymuseet.

– Hva synes du om Rønvikjordene?

– Det er et flott leirområde, jeg tror det blir en veldig bra landsleir neste sommer!

Gode instruktører fra Bodø Klatreklubb sørget for at LØFT-deltakerne fikk grep om klatringen i formiddag.

Låven med langbord og leirbål

Karin Ljunggren forteller at nesten alle som har funnet veien til Rønvikjordene denne helgen overnatter i telt, og den store låven er det sosiale knutepunktet. Der var vi samla i går, 250 stykker spiste tomatsuppe med kylling ved langbordene, og i kveld skal vi ha Kahoot-quiz og leirbål der. Det er det roverne her i Salten krets som står for, de sa ja med én gang de ble spurt.

– Jeg hadde ikke trodd at vi skulle bli så mange, og det er veldig moro å høre at folk er så fornøyde, oppsummerer Karin.

Her blir det landsleir om trekvart år! 250 ledere og rovere prøver ut leirområdet for NORD under LeirLØFT denne helgen.

Tekst: Kirvil KaasaFoto: Therese Brendryen