stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.09.16 Nord 2017: Til lands, til vanns eller i lufta
29.09.16 Jobber for å beskytte speiderne
27.09.16 Bli med på Ledertrenerkurset
24.09.16 250 tester ut leirplassen på LØFT
23.09.16 Fortsetter rekrutteringsarbeidet
19.09.16 Xiphias Gladius vant 5-kampen
16.09.16 Super reklame for speidergruppa
13.09.16 Klart for LØFT i Bodø
12.09.16 Smakebit fra nytt Speideren
07.09.16 Vil du være med å lage et nordisk lederkurs?
05.09.16 Blir likevel ikke generalsekretær
Oda Emilie Larsen, en av de mange frivillige som er engasjert i Nord2017 tester Nordlandsbanen som transportmiddel til Bodø. Foto: CF Salicath

Nord 2017: Til lands, til vanns eller i lufta

Publisert: 30.09.2016 kl. 10:50 - sist oppdatert: 30.09.2016 kl. 11:24

Mange speidergrupper er nå i gang med å planlegge hvordan de skal reise til Nord neste sommer. Fly, tog, buss, båt – mulighetene er mange, og tilbudene begynner å bli konkrete.

Landsleirsjef Peer-Johan Ødegaard har en ambisiøs plan om å ringe alle gruppelederne for å snakke med dem om landsleiren. Så langt har han hatt 50 samtaler, og 85 % av dem han har snakket med har planer om å dra på leir i Bodø neste år.

– Første utfordring leirkomiteen hadde, var å sørge for at alle som ville komme på Nord, faktisk kommer seg dit. Dette er i hvert fall løst, sier leirsjef Peer-Johan.

Det ble tidlig i planleggingen klart at det blir mulighet for ankomst og avreise fordelt over flere dager, fra torsdag ettermiddag før leiren, til og med mandag morgen etter leiren. Leiren varer fra lørdag 1. til lørdag 8. juli. På nord2017.no finner du den nyeste informasjonen om landleiren, blant annet mange detaljer som gjelder reisemuligheter og -priser.

Ta toget

Med ankomst fra 29. juni – 1.juli, og avreise fra 8. til 10. juli kan rundt 1 000 speidere, ledere og stab reise med Nordlandsbanen hver vei. – Togkapasitet skulle vi gjerne hatt mye mer av, forklarer viseleirsjef Kurt Vidar Gundersen, og vi har hatt mange runder på det med forskjellige aktører, men dette var dessverre ikke mulig.

Hjulene på bussen ...

Når det gjelder buss, kommer det et tilbud fra landsleiren, for både enkeltpersoner og grupper, når forhandlingene om bussavtaler er sluttført. Dette skal inkludere enkel overnatting med bespisning på vei nordover.

Busstur med speidervenner er en opplevelse i seg selv, og blir gjerne et godt minne! Illustrasjonsfoto: Lars T. Røraas.

Med luft under vingene

Leirkomiteen har lagt ned mye arbeid for å få på plass gode priser for de ulike måtene å reise på, og "puslespillet" består av mange brikker, særlig når det gjelder fly. – Alle som vil fly, og booker med oss innen fristen, skal få fly, sier Kurt Vidar. Landsleirpåmeldingen åpner torsdag 5. Januar og

for å være sikret plass på fly, må man være påmeldt innen 1. Februar. Det blir fly i forskjellige størrelser fra de aller fleste flyplasser der det er nok speidere. – Store grupper må kanskje fordeles på mer enn én avgang men vi prøver selvsagt å unngå det! – Landsleiren har nå booket de billettene vi kan på ruteflyene, og de billettene som ligger igjen på markedet er bare bestille om man ønsker det.

Les mer detaljer om fly på nord2017.no.

Frisk luft og sjøbein

Den som virkelig vil gjøre reisen til en opplevelse, bør vurdere sjøveien. Fem-seks speiderskuter skal seile armada langs kysten til Bodø, og det er mulig å få plass ombord!

Kortreiste opplevelser

For alle med kort reisevei, kan sykkelen gjøre reisen til en større del av leiropplevelsen, eller kanskje det et alternativ å gå til Rønvikjordene i Bodø, hvor leiren skal være? Roverleirsjef Astrid Bredde Vig gjorde det i sommer, helt fra Lindesnes, se intervju med henne i det nyeste Speideren.

|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: CF Salicath
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no