28.10.16 Vellykket trinn 3-kurs
26.10.16 Eiendommer til salgs
20.10.16 Muligheter med internasjonalt preg
18.10.16 Masse gøy på JOTA-JOTI
14.10.16 Speider- og Roverforum 2016 er i gang!
13.10.16 Ser fram mot 2019!
12.10.16 Speidere på lufta og på nett
07.10.16 Sakspapirer tilgjengelige på speidertinget.no
Speider- og Roverforum er i gang på Gulsrud leirsted, og Nord 2017 er også til stede. Her lager deltakerne landsleirbuttons!

Speider- og Roverforum 2016 er i gang!

Publisert: 14.10.2016 kl. 22:06 - sist oppdatert: 15.10.2016 kl. 09:25

– Jeg håper det blir en morsom og innholdrik helg med mye diskusjon! Slik oppsummerer Wilhelm Johansen (21), prosjektleder for Roverforum, forventningene til arrangementet som samler speidere og rovere fra alle kretsene.

Rundt 130 speidere og rovere mellom 13 og 25 år er samlet for å gjennomføre Speiderforum og Roverforum på Gulsrud leirsted ved Tyrifjorden denne helgen.

Speider- og Roverforum arrangeres som regel rundt fire uker før Speidertinget. Det gir unge medlemmer mulighet til å møtes for å diskutere saker som angår dem, og til å påvirke i saker som skal behandles av Speidertinget, som i år arrangeres i Drammen i begynnelsen av november.

– Jeg tror at det blir en travel helg, sa prosjektleder for Speiderforum, Hanna Mastad (18) fra Kongsvinger 2 speidergruppe i Glåmdal krets kort tid før arrangementet åpnet i kveld. – De sakene som jeg tror får størst oppmerksomhet, er diskusjonssaken om hvorfor speidere slutter og saken om Speiderløftet.

Et spørsmål om omdømme?
"Hvorfor slutter folk i speideren? Og hvorfor får de fleste unge inntrykk av at speideren bare handler om å knyte knuter, være våt og kald, negative ting? Hvordan kan vi endre dette? Er det slik at speideren har dårlig rykte?"

Forslaget til denne saken ble sendt inn av Eirik Håland Moen (15) fra Sogn og Fjordane krets, som selv deltar som representant på Speiderforum denne helgen. Både Speiderforum og Roverforum skal diskutere dette, og det de kommer fram til blir viktige innspill til resten av organisasjonen i arbeidet med å gjøre speideren til et enda bedre tilbud til barn og unge.

Saken som handler om speiderløftet tror også Wilhelm blir sentral for foraene: – Den er viktig for forbundets framtid, jeg håper at alle som deltar her er engasjerte og klare til å diskutere.

Viktige unge stemmer på Speidertinget
To representanter fra Speiderforum og to fra Roverforum skal delta på Speidertinget, og vil der legge fram foraenes anbefalinger for delegatene på tinget.

Prosjektgruppene til foraene tror det blir en travel, men også fin helg: – Jeg håper at alle får noen nye venner, sier Hanna spent.

Prosjektgruppene for Speiderforum og Roverforum er blide og forventningsfulle fredag kveld. Bak fra venstre: Lars Dahlgren (19), Christine Albech (19), Hanna Mastad (18), Caroline Skogaker (16). Foran fra venstre: Eirik Larsen (24), Tuva Moholdt (16), Torbjørn Furu (18) og Wilhelm Johansen (21). Foto: Andreas Eikrem Bjørndalen

Wilhelm, som kommer fra Nes-Årnes speidergruppe i Romerike krets, deltok på Roverforum for to år siden, og bestemte seg for at neste gang ville han være med og påvirke hvordan forumet skulle være. – Så da ble jeg med i prosjektgruppa!

Les mer om Speider- og Roverforum her, hvor du også finner sakspapirene til de to foraene.

Tekst: Kirvil KaasaFoto: Wilhelm Johansen