stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
28.10.16 Vellykket trinn 3-kurs
26.10.16 Eiendommer til salgs
20.10.16 Muligheter med internasjonalt preg
18.10.16 Masse gøy på JOTA-JOTI
14.10.16 Speider- og Roverforum 2016 er i gang!
13.10.16 Ser fram mot 2019!
12.10.16 Speidere på lufta og på nett
07.10.16 Sakspapirer tilgjengelige på speidertinget.no
Speiderreporter Carl-Frederic på oppdrag i en flyktningleir i Libanon: – Reisen gjorde at flytningsituasjonen kom mye nærmere for meg.

Muligheter med internasjonalt preg

Publisert: 20.10.2016 kl. 15:15 - sist oppdatert: 20.10.2016 kl. 16:26

For deg som er opptatt av det internasjonale perspektivet, og særlig du som er rover, finnes det nå flere spennende oppdrag vi søker personer til.

Etter nyttår får én heldig person med kunnskap om foto, film og formidling reise til Øst-Afrika som speiderreporter for Speideraksjonen 2017 sammen med Flyktninghjelpen. Er det deg, eller kanskje noen du kjenner? Reisen er fullspekket av opplevelser og inntrykk fra en helt annen hverdag enn vår. Speiderreporteren må være minst 20 år.

Carl-Frederic Salicath reiste for et knapt år siden til Libanon som speiderreporter for årets aksjon: – Speideren har gitt meg unike erfaringer som fotograf. Å utforske en fremmed kultur og få innblikk i flyktningers liv tett på en umenneskelig krig er noe av det mest utfordrende jeg har fått oppleve. Samtidig var det godt å kjenne igjen det samme engasjementet hos Flyktninghjelpens ansatte i felten som jeg ser hos speiderledere på leir, sier han.

Med verdensorganisasjonene som samarbeidspartnere
En annen måte å engasjere seg internasjonalt på, er å bli med i Internasjonalt utvalg. Dette passer for deg som er interessert i og vil jobbe for at flere norske speidere skal få oppleve at de er en del av en verdensomspennende bevegelse. Utvalget består av personer med ulik internasjonal speidererfaring.

– Det er spennende å jobbe med koblingen vår til verdensorganisasjonene WAGGGS og WOSM, forteller leder for Internasjonalt utvalg, Eirik Ulltang Birkeland. – De har gode programaktiviteter som kan være aktuelle for oss, det finnes også flere gode samarbeidsprosjekter som gir muligheter for forbundet. Det er dessuten interessant å få innsyn i hva som skjer i WAGGGS og WOSM, både i Europa og på verdensnivå.

Både jobb og mye moro
Roverway er et fantastisk arrangement for rovere fra hele Europa. I sommer deltok 150 norske rovere sammen med ca. 3 000 andre på Roverway i Frankrike. I 2018 er det Nederland som er vertsnasjon, og nå søker vi etter deg som kan tenke deg å bli med i den norske kontingentledelsen.

Eirik var også leder for den norske Roverway-kontingenten i Frankrike. – Å være med i ledelsen for de norske deltakerne var veldig sosialt. En blir en sammensveisa gjeng, og en blir godt kjent med kontingentledelsen fra andre land også, for eksempel på møter i forkant av arrangementet. Det er altså både arbeid og mye moro, oppsummerer Erik.

Se utlysningene under Ledige verv og stillinger, og søk selv, eller tips noen du kjenner om mulighetene!


Rovere fra Norge fyller magene sammen med rovere fra andre europeiske land på Roverway i sommer. Neste gang er det Roverway i Nederland! Foto: Caroline Skogaker.
|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Marita Lillebø
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no