stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.11.16 Fint besøk på Slottet
25.11.16 Følg Fredslyset
24.11.16 Nytt Speideren med mye landsleirstoff
17.11.16 – Bli med opp på vidda!
15.11.16 Synlighetsprisen 2016: Vinn tretelt fra Speider-sport
09.11.16 Her er det nye speiderstyret
04.11.16 Mye nytt om Nord!
04.11.16 Følg Speidertinget live hele helgen
Et tretelt skaper oppmerksomhet på arrangementer. Premien for Synlighetsprisen 2016 er et slikt telt fra Speider-sport.

Synlighetsprisen 2016: Vinn tretelt fra Speider-sport

Publisert: 15.11.2016 kl. 15:40 - sist oppdatert: 22.12.2016 kl. 10:26

Bli med i kåringen av Synlighetsprisen for 2016, kanskje vinner dere et tretelt fra Speider-sport!

Har gruppa vært aktiv i lokalmiljøet, vist fram speiding, tatt samfunnsansvar og inkludert ikke-speidere? Vi vil kåre en speidergruppe som i 2016 har utmerket seg i arbeidet med å gjøre speidingen synlig lokalt, både gjennom friluftsliv og gjennom aktivitet knyttet til samfunnsansvar. Dette kan for eksempel være:

  • positive oppslag, gjerne flere, i lokale medier
  • å arrangere en aktivitetsdag eller flere for dem som ikke er speidere
  • å delta aktivt i Speideraksjonen
  • å vise fram speidingen også på andre måter og i andre sammenhenger, for eksempel gjennom gruppegenser, nettside, skilting av speiderhus, Facebook, Instagram eller lignende.

For å delta i kåringen, sende en kortfattet beskrivelse av gruppas arbeid på e-post til kk@speiding.no. Fortell hva dere har gjort, og dokumentér medieoppslag, legg ved emneknagger, lenker til nettsider, sosiale medier m.m. Inkluder gjerne bilder av aktivitetene deres. Merk e-posten med Synlighetsprisen.

Fristen for å sende inn er 31. desember.

Gir god lagfølelse og bedre omdømme

Lillesand speidergruppe ble kåret som vinner av Synlighetsprisen 2015. Leder i gruppa Tone Falkenhaug mener at deres arbeid med synlighet har hatt mye å si for rekrutteringen til speidergruppa. – Når speidergruppa har vært ekstra synlige i media, har vi sett en tilstrømning av nye medlemmer. Jeg tror også at synlighet bidrar til en god «lagfølelse» og tilhørighet for de speiderne som er med.

Tone Falkenhaug mener synligheten også bidrar til bedre omdømme for gruppa. – Speiderne gjør mye bra for lokalsamfunnet. Men det blir ikke lagt så godt merke til hvis man ikke viser det fram. Mange oppslag i avisa og deltakelse på for eksempel bøssebæring og ryddeaksjoner har gitt oss et godt omdømme i kommunen. Dette har bidratt til at vi får god støtte fra kommune og lokal sparebank, i form av både penger og infrastruktur når vi arrangerer leir.

Les mer i Speideren nr. 4/2016 som kommer om få dager!

En jury vil kåre en vinner blant gruppene. Juryen består av Lars Volden («kommunikasjonsspeider» og juniorrådgiver hos kommunikasjonsbyrået Apeland), Alexander Vestrum (Speideren-journalist, kommunikasjonsmentor, hobbyfotograf og NTB-journalist), Iver Gjendem (markedssjef hos Speider-sport, grafisk designer og fotograf) og leder for kommunikasjon/redaktør for Speideren Kirvil Kaasa.

Vinneren kunngjøres i Speideren nr. 1/2017, og får heder og ære og et tøft Tentsile tretelt fra Speider-sport.

|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Tentsile
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no