stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.11.16 Fint besøk på Slottet
25.11.16 Følg Fredslyset
24.11.16 Nytt Speideren med mye landsleirstoff
17.11.16 – Bli med opp på vidda!
15.11.16 Synlighetsprisen 2016: Vinn tretelt fra Speider-sport
09.11.16 Her er det nye speiderstyret
04.11.16 Mye nytt om Nord!
04.11.16 Følg Speidertinget live hele helgen
For mange av deltakerne er Fjellederkurset første gang de opplever å være ute på tur uavbrutt over flere dager.

– Bli med opp på vidda!

Publisert: 17.11.2016 kl. 22:09 - sist oppdatert: 10.01.2017 kl. 11:37

I februar holder Nettverk for friluftsliv et kurs for deg som lære mer om ledelse og om det å klare seg på fjellet. – Bli med! Kom deg opp på vidda sammen med oss, lokker Eirik K. Kjevik fra staben for Fjellederkurset.

Norges speiderforbund, ved Nettverk for friluftsliv, har i mange år arrangert Fjellederkurset for ledere og rovere over 18 år som vil lære om ledelse på tur vinterstid.

Snøkledde vidder, kald og klar luft, skavler og fonner ved Solstølen er arenaen deltakerne på Fjellederkurset får boltre seg på i flere dager. Forholdene ligger til rette for at alle som er med får førstehånds erfaring med hvordan det er å være ute på tur flere dager i strekk og hvordan turutstyr fungerer vinterstid. Sentralt for kurset er " tur etter evne".

For å få best mulig utbytte av kurset er det vesentlig at du har en del tur- og ledererfaring. – Fjellderkurset passer for dem som har hatt ski på beina før, og som har lyst til å videreutvikle evnene sine innen det å klare seg ute på fjellet, forteller Eirik K. Kjevik (24).

På vinterekspedisjon

Eirik kjenner kurset godt, også som deltaker fra et par år tilbake. – Det jeg husker aller best fra da jeg deltok på Fjellederkurset, var den fire dager lange ekspedisjonen vi hadde på vidda, det å erfare og bli trygg på at det går bra å være sammenhengende på tur flere dager i strekk på vinteren.

At dette er et kurs i ledelse, kan han bekrefte: – Det jeg lærte mest av, var variasjonen i patruljene. En settes i patruljer på ca. fire som rullerer på å være peff, en dag av gangen. Der jeg kunne lære mange ulike måter å være leder på og teste det ut selv, forklarer han.


Fra Fjellederkurset i 2014. Noen vil kalle dette dårlig kursvær!

Mangler du utstyr? Lån av andre!

Nå ivrer han for at andre skal få gjøre de samme erfaringene: – Bli med! Lån fjellski av noen venner eller fra familie og kom deg opp på vidda med oss!

Fristen for å melde seg på er 18. januar. Les mer om kurset og påmeldingen her.

Sjekk også Eiriks tips til vintertelting på Norsk Friluftslivs nettside.

|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Eirik K. Kjevik
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no