21.12.16 Nye friluftsskoler i 2017
20.12.16 Vil du være med på å skape speiderpolitikk på verdensplan?
19.12.16 Avvikler ressursgruppe
13.12.16 Overtar midlertidig som generalsekretær
08.12.16 Treningsprogrammet skifter navn
06.12.16 Stornes leirsted er solgt
05.12.16 Dugnadsdagen!
02.12.16 Vertskap for Speider- og Roverforum og Speidertinget 2018 søkes
Fra Roverforum 2016.

Vertskap for Speider- og Roverforum og Speidertinget 2018 søkes

Publisert: 02.12.2016 kl. 15:13 - sist oppdatert: 19.12.2016 kl. 14:11

Vil dere være med på å arrangere Speidertinget og/eller Speider- og Roverforum i 2018?

Vertskap søkes til Speider- og Roverforum 2018

Vi inviterer kretsene til å søke om å være vertskap for Speider- og Roverforum 2018 som avholdes 19.-21. oktober 2018, og som skal legges til samme sted, og med felles praktisk ramme.

Egne prosjektgrupper, med støtte av Speiderstyret, Komité speiding og forbundskontoret forbereder innhold og den formelle delen av foraene.

Vertskapet er, sammen med prosjektgruppa, med på å gjøre foraene til en uforglemmelig og god opplevelse for deltakerne. Arrangementet skal kunne ta høyde for totalt ca. 130 personer som skal ha enkel overnatting og bespisning fra fredag kveld til tidlig søndag ettermiddag. I tillegg er det behov for sekretariatsplass og to plenumssaler (en til hvert forum). Tilgang til Internett, pc, skriver og kopimaskin er nødvendig. Kostnadene for overnatting, bevertning og fellesrom bæres av kretsene og korpsene, og bør ikke overstige 1500 kr per delegat. Vertskapet skal finne sted til foraene . Dette bør ligge nær offentlig kommunikasjon. Ved behov for transport, er det også vertskapet som sørger for å få dette på plass til en rimelig pris. Vertskapet skal bidra til gjennomføring av Speider- og Roverforum i henhold til programmet for helgen. Dette blir gjort kjent for arrangøren ca. 6 mnd. før arrangementet.

Ta gjerne kontakt om dere ønsker ytterligere informasjon om arrangementet, eller kontaktinfo til tidligere vertskap. Søknadsfristen er 5. januar. Søknaden sendes til generalsekretær Jens Morsø: jens.morsoe@speiding.no.

Fra Speidertinget 2016. Foto: Lars Volden.

Vil dere være vertskap for Speidertinget 2018?

Vi inviterer kretsene til å søke om å være vertskap for Speidertinget 2018 som avholdes 2.-4. november 2018.

Speidertinget er Norges speiderforbunds øverste myndighet. Tinget blir arrangert annet hvert år, og består av Speiderstyrets medlemmer, representanter for ansatte, krets- og korpsledere og valgte representanter for kretsene og korpsene, samt valgte representanter fra Speider- og Roverforum. I tillegg deltar en del observatører fra ulike ledd i organisasjonen og inviterte gjester. Totalt møtes mellom 170 og 200 personer på Speidertinget.

Vi søker nå vertskap for Speidertinget 2018. Vertskapet skal sørge for å finne et egnet sted til å avholde tinget. Stedet må ha overnattingskapasitet og helpensjon for alle deltakerne. I tillegg er det behov for en plenumsal med gode presentasjons-/kommunikasjonsfasiliteter og 5-6 mindre møterom. Tilgang til Internett, pc, skriver og kopimaskin er nødvendig. Kostnadene for overnatting, bevertning og fellesrom bæres av kretsene og korpsene, og bør ikke overstige 3500 kr per delegat. Stedet bør ligge nær offentlig kommunikasjon. Ved behov for transport, er det også vertskapet som sørger for å få dette på plass til en rimelig pris. Vertskapet skal bidra til gjennomføring av Speidertinget i henhold til programmet for helgen. Programmet blir gjort kjent for vertskapet ca. 6 mnd. før arrangementet.

Vertskapet har ansvar for å skape en ramme for arrangementet etter nærmere direkte avtale med generalsekretær. Dette er en fin mulighet til å gi lokale speidere en opplevelse av demokrati i praksis, og det er positivt om arrangøren har speidere som vil overvære tinget. Under selve Speidertinget har vertskapet ansvar for innsjekk, for koordinering og samarbeid med arrangementsstedet, for åpning og avslutning, morgensamling to dager og uformelt program fredag og lørdag kveld.

Speidertinget er planlagt gjennomført 2.-4. november 2018. Hvis kapasitet og pris på arrangementsstedet tilsier at det er hensiktsmessig, kan tinget isteden gjennomføres 9.-11. november 2018. Vennligst opplys i søknaden hvilken helg dere anser som best egnet.

Ta gjerne kontakt om dere ønsker ytterligere informasjon om arrangementet, eller kontaktinfo til tidligere vertskap. Søknadsfristen er 5. januar. Søknaden sendes til generalsekretær Jens Morsø:  jens.morsoe@speiding.no.
Tekst: Bendik FjeldstadFoto: Wilhelm Johansen