21.12.16 Nye friluftsskoler i 2017
20.12.16 Vil du være med på å skape speiderpolitikk på verdensplan?
19.12.16 Avvikler ressursgruppe
13.12.16 Overtar midlertidig som generalsekretær
08.12.16 Treningsprogrammet skifter navn
06.12.16 Stornes leirsted er solgt
05.12.16 Dugnadsdagen!
02.12.16 Vertskap for Speider- og Roverforum og Speidertinget 2018 søkes
Norges speiderforbund får neste år ny generalsekretær. Arbeidet med å finne rett person er snart fullført. Illustrasjonsfoto: Alexander Vestrum

Overtar midlertidig som generalsekretær

Publisert: 13.12.2016 kl. 15:24 - sist oppdatert: 19.12.2016 kl. 14:11

Speiderstyret er i ferd med å ansette generalsekretær for en ny åremålsperiode, men av praktiske grunner vil det ta litt tid før tiltredelse. I mellomtiden blir Brede Udahl konstituert generalsekretær fra 1. januar.

Generalsekretær Jens Morsø fratrer stillingen fra nyttår. Brede Udahl, avdelingsleder for medlemsservice, overtar som konstituert generalsekretær inntil en ny person er på plass. Dette vil skje i løpet av senvinteren.

Praktisk løsning

– Generalsekretærstillingen er et femårig åremål, og årsskiftet er et praktisk tidspunkt for Jens Morsø å fratre på, sier speidersjef May-Britt Roald. Siden ny generalsekretær ikke er formelt på plass ennå, er det behov for en midlertidig løsning.

Brede Udahl har lang fartstid som ansatt i Norges speiderforbund, i tillegg til å være aktiv i Bjørnemyr speidergruppe på Nesodden. Han har ledet avdelingen for medlemsservice siden 2008, og fra 2012 har han vært stedfortreder for generalsekretær ved behov. Dermed er han allerede kjent med denne funksjonen.

Snart i mål

Speidersjefen trekker frem hvordan avtroppende generalsekretær har vært en god teambygger mellom styret og administrasjonen.

– Jens Morsø har også bidratt til økt samarbeid med KFUK-KFUM-speiderne, der de to forbundskontorene har jobbet tett og godt sammen på flere områder, som Friluftslivets år 2015, kravet om politiattest, og fellesarrangementer gjennom Speidernes fellesorganisasjon. Jens har også vært en pådriver for forenkling i arbeidet med å støtte speidergruppene.

Speiderstyret er nå i ferd med å fullføre arbeidet med ansettelse av ny generalsekretær. – Vi er snart i mål, jeg gleder meg til å presentere den som skal lede forbundskontoret og være Speiderstyrets nærmeste støttespiller de neste årene, forteller May-Britt Roald.

Tekst: Kirvil KaasaFoto: Alexander Vestrum