21.12.16 Nye friluftsskoler i 2017
20.12.16 Vil du være med på å skape speiderpolitikk på verdensplan?
19.12.16 Avvikler ressursgruppe
13.12.16 Overtar midlertidig som generalsekretær
08.12.16 Treningsprogrammet skifter navn
06.12.16 Stornes leirsted er solgt
05.12.16 Dugnadsdagen!
02.12.16 Vertskap for Speider- og Roverforum og Speidertinget 2018 søkes

Vil du være med på å skape speiderpolitikk på verdensplan?

Publisert: 20.12.2016 kl. 14:51 - sist oppdatert: 20.12.2016 kl. 14:52

Hvert tredje år avholder WOSM sin verdenskonferanse, og i 2017 skal den arrangeres i Aserbajdsjan. I forkant av verdenskonferansen arrangeres World Scout Youth Forum, som er et forberedelses- og opplæringsarrangement for unge delegater.

Vi søker nå etter deg som vil være ungdomsdelegat til ungdomsforumet og verdenskonferansen. Dette innebærer at du representerer Norges speiderforbund og Speidernes fellesorganisasjon på de to arrangementene, som avholdes fra 7. til og med 18. august 2017. Du vil inngå i en større delegasjon med både erfarne og uerfarne speidere fra begge speiderforbund i Norge. Dagene i Aserbajdsjan vil fylles med interessante diskusjoner, nettverksbygging, arbeidsmøter, lobbyarbeid, viktige beslutninger, valg av nytt verdensstyre og nye venner. Mer om arrangementene kan lese her https://www.scout.org/node/43297

For å styrke rekrutteringen til speiding på internasjonalt nivå vil vi i år gjennomføre et forberedelsesprogram for de som blir plukket ut. Dette gjør at du ikke trenger å kjenne til WOSMs arbeid fra før. Opplæringsprogrammet vil begynne allerede i februar 2017, slik at du er forberedt og klar til å bidra aktivt på ungdomsforumet og verdenskonferansen. I forberedelsene vil du få lære om vår egen organisasjon, utvikle kunnskap om påvirkningsarbeid og bli bedre kjent med verdensforbundene WAGGGS og WOSM. Det du lærer i forberedelsesprogrammet, vil også være nyttig for senere arbeid i NSF.

Vi søker deg som

• er mellom 18 og 25 år neste år (dvs. født mellom 1. januar 1992 og 31. desember 1999)
  • har interesse for å påvirke hvilken retning speideren skal utvikle seg i
  • har lyst til å lære mer om hvordan organisasjonen er bygget opp
  • har noe kjennskap til politiske prosesser og internasjonalt samarbeid
  • behersker engelsk godt, både muntlig og skriftlig
  • kan sette av tid til forberedelsesopplegget cirka en kveld i måneden fra februar til august neste år
  • ønsker å videreføre kunnskapene du får, til ungdomsdelegatene på konferansen om tre år
  • vil arbeide videre med internasjonal speiding etter konferansen

Du får

• En unik mulighet til å bli bedre kjent med internasjonal speiding
  • Muligheten til å bli kjent med speidere fra hele verden
  • Dekket reise og opphold for tolv dager i Aserbajdsjan
  • God opplæring det siste halve året før du reiser
  • Støtte og oppfølging fra en som tidligere har deltatt på youth forum og verdenskonferansen

Søknad

Skriv en søknad der du begrunner hvorfor du vil være ungdomsdelegat, og gjør rede for din speiderbakgrunn og hva slags internasjonal speidererfaring du har. Legg også ved en referanse. Send søknaden til btd@speiding.no innen 25. januar. Både gutter og jenter kan søke. Det kan bli aktuelt å gjennomføre intervju.

Ta kontakt med Mats Brunsvik eller Eirik Ulltang Birkeland ved spørsmål.
Tekst: Bendik FjeldstadFoto: Anders Myhr Nielsen