stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Ledertrening

Hva innebærer ledertreningen i Norges speiderforbund?
Norges speiderforbund tilbyr sine ledere en rekke med kurs innen ledelse, veiledning, speiderprogram og -prinsipper, sikkerhet, friluftsliv og praktiske ferdigheter. Ledertreningen består av flere moduler, hvorav noen er obligatoriske, mens andre er valgfrie.

De obligatoriske modulene gir ledere nødvendige kunnskaper innen program og sikkerhet, slik at de er i stand til å utføre sine lederoppgaver. Ledere som har mer krevende oppgaver, som enhetsledere og gruppeledere, må ta kurs som omhandler deres oppgaver. Alle ledere har dessuten mulighet til å fordype seg i spesielle emner/ferdigheter ved å ta emnekurs som kan handle om alt fra kanopadling og buebygging til samfunnsengasjement og lek.

Ledere med noen års erfaring oppfordres til å fortsette sin utvikling og ledelsesopplæring gjennom våre videregående kurs.

Oversikt over grunntreningen
(I speiderbasen.no finner du all informasjon om ledertreningen og kursbeskrivelser)

Trykk på bildet for å laste ned oversiktsplakaten i PDF. Ønsker du den som jpg kan du laste den ned her.Videregående trening i Norges speiderforbund

Den videregående treningen består av Trekløver-Gilwell og Ledertrenerkurset. Trekløver-Gilwell er det høyeste lederkurset, mens Ledertrenerkurset er for ledere som ønsker selv å bidra til ledertreningen i forbundet. Les mer om kursene i Speiderbasen.

Hvordan deltar jeg på kurs?
De fleste kurs i ledertreningen gjennomføres lokalt, i regi av kretsen eller kursregionen. Enkelte kurs i grunntreningen, som store friluftskurs, og den videregående treningen arrangeres som regel i regi av forbundet. Se arrangementssiden speiding.no/arrangementer for oversikt over kurs i forbundets regi.

Mange av de lokale/regionale kursene er også lagt ut på arrangementssiden, men du kan også finne dem  på kretsenes egne hjemmesider. Kurs som arrangeres i kretser og regioner er vanligvis åpne også for ledere fra andre kretser.

Se full oversikt over ledertreningen og kursregionene, og beskrivelse av alle kursene i Speiderbasen.

Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Finn din speidergruppe
Vil du bli speider, men finner ikke en gruppe i nærheten. Sjekk ut våre kartsider hvor du enkelt kan søke deg frem til din nærmeste speidergruppe.
Utleiesteder
Politiattest
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no