stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Bli speider


Foto: Erlend Koppegård.

Mange gode grunner til å være speider
Grunnene til å drive med speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Et viktig prinsipp for speidergrupper er at speideren er åpen for alle, så du trenger ikke å ha spesielle ferdigheter, evner, tro, overbevisninger eller interesser for å bli med. Alt du trenger, lærer du fort av andre speidere.

Dessuten er det aldri for seint å begynne i speideren. Speiderprogrammet er tilpasset forskjellige aldersgrupper, slik at det er mulig å begynne som speider i hvilken som helst alder og når som helst på året.

De forskjellige aldersprogrammene er som følger:
  • Beverkoloni (speiderne kalles bevere) - 1.-2. klasse
  • Flokk (speiderne kalles småspeidere eller ulvunger) - 3.-4. klasse
  • Tropp (speidere kalles stifinnere og vandrere) - 5.-10. klasse
  • Roverlag (speidere kalles rovere) - 16-25 år

I tillegg har vi selvfølgelig mange speiderledere, og hvis du er 16 år eller eldre, er du velkommen til å bli en av dem.

Hvordan melder jeg meg inn i speideren?
Alle som vil bli speidere må melde seg inn i sin lokale speidergruppe. Hvis du ikke vet hvordan du skal komme i kontakt med en lokal speidergruppe, kan du prøve å finne din nærmeste speidergruppe på våre kartsider. Da kommer du til et norgeskart hvor  speidergruppene i Norges speiderforbund er registrert med kontaktinformasjon.

Trenger du hjelp til å finne en gruppe i nærheten kan du få hjelp hos Norges speiderforbunds sekretariat på telefon 22 99 22 30, eller hos din lokale krets som du finner i denne kretsoversikten.

Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Finn din speidergruppe
Vil du bli speider, men finner ikke en gruppe i nærheten. Sjekk ut våre kartsider hvor du enkelt kan søke deg frem til din nærmeste speidergruppe.
Politiattest
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no