stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Samarbeidspartnere


 
Ideelle organisasjoner:
Norsk speidermuseum
Norsk speidermuseum gjør ca. 100 års speiderhistorie levende for både gamle og nye speidere.

Museet drives av frivillige fra Norges speiderforbund, KFUK-KFUM-speiderne og St. Georgs Gildene. De brenner for speidersaken, og viser mer enn gjerne fram den innholdsrike utstillingen.

Norges KFUK-KFUM-speidere
KFUK-KFUM-speiderne er en av Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner med 13 000 medlemmer fordelt på 320 grupper over hele landet.

Vi samarbeider med KFUK-KFUM-speiderne gjennom Speidernes fellesorganisasjon, og har felles arrangementer, som NM i speiding.

St. Georgs Gildene
St. Georgs Gildene er en organisasjon for tidligere speidere og speiderledere som ønsker å støtte opp om speiderbevegelsen, og som søker et positivt fellesskap for voksne rundt speideridealene.

St. Georgs Gildene er en viktig samarbeidspartner for Norges speiderforbund, for eksempel i forbindelse med landsleir, Lederløft og andre store arrangementer.

LNU (Norges barne- og ungdomsorganisasjoner)
LNU er en paraplyorganisasjon for norske barne- og ungdomsorganisasjoner.

På vegne av medlemsorganisasjonene fyller LNU tre viktige oppgaver.

Medlemmene representerer et bredt utvalg av interesser, likevel har de endel felles interesser, som LNU ønsker å fremme.

LNU skal også være en ressurs for sine medlemmer, og tilbyr kurs og kompetansefremmende tiltak.

I tillegg forvalter LNU en rekke støtteordninger som kommer barn og unge til gode - innenfor og utenfor organisasjonene.

Medlemsorganisasjonene er demokratiske og frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner, og representerer et stort mangfold av aktiviteter og verdier.

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for hele frivillig sektor, stiftet 19. september 2005.

Frivillighet Norge har mer enn 275 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50 000 lag og foreninger over hele landet.

Gjennom Frivillighet Norge arbeider virksomhetene for frivillighetens rammebetingelser, og bidrar til å utvikle frivillighetspolitikken i Norge.

Norsk Friluftsliv
Norsk Friluftsliv (tidligere FRIFO) ble stiftet i 1989 og er en paraplyorganisasjon for 15 store friluftslivsorganisasjoner i landet med til sammen 722 578 medlemskap og 4685 lokale lag og foreninger (pr 31.12.13).

Norsk Friluftslivs formål er å fremme det tradisjonelle, naturvennlige friluftslivet og allemannsretten (retten til fri ferdsel i norsk natur).

Flyktninghjelpen
Flyktninghjelpen er en uavhengig, humanitær organisasjon som gir hjelp, beskyttelse og varige løsninger til mennesker på flukt over hele verden.

Norges speiderforbund samarbeider med Flyktninghjelpen om Speideraksjonen.

Vitensenterforeningen
Norges speiderforbund har inngått samarbeid med Vitensentrene for å sette fokus på naturvitenskap, teknologi og friluftsliv.

Sammen skal vi utvikle konsepter for å gi ungdom gode opplevelser og læring gjennom spennende aktiviteter, positive erfaringer og mestring ute i naturen og i samfunnet.

Vitensenterforeningen er en forening for 10 regionale vitensentre i Norge. Et vitensenter er et opplevelses- og læringssenter innen naturvitenskap, matematikk og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Studieforbundet natur og miljø
Studieforbundet natur og miljø er et serviceorgan for medlemsorganisasjonene og skal legge forholdene til rette for kurs og studiearbeid sentralt og lokalt. Studieforbundet administrerer og formidler statstilskudd til kursarrangørene, er en pedagogisk ressurs for medlemsorganisasjonene og fremmer kvalitet på studiearbeidet.

Studieforbundet natur og miljø består av 17 medlemsorganisasjoner som hver for seg arbeider for egne mål, bl.a. gjennom studiearbeid. Felles for disse organisasjonene er deres interesse og engasjement for grønne verdier.

KNIF
Norges speiderforbund er tilknyttet KNIF – forkortelsen for Kristen-Norges interessefellesskap – noe som gir speidergruppene flere fordeler, blant annet innen forsikring, bredbånd og telefoni, reiser, og ulike typer innkjøp av varer og andre tjenester enn de som er nevnt her.

Ansatte i KNIFs medlemsorganisasjoner nyter også godt av flere av fordelene, og disse – unntatt avtalene under Kapital – gjelder også for deg som er speiderleder! Sjekk mulighetene på KNIFs nettsider: http://knifinnkjop.no/Infosider/Avtaler/Avtaler.aspx, hvor også detaljene i de ulike fordelsavtalene er beskrevet.

Er du interessert i å vite mer om fordelene med å tegne forsikring gjennom KNIF, ta direkte kontakt med Svein Rødskog i KNIF Trygghet Forsikring på e-post: svein.rodskog@kniftrygghet.no.

Kommersielle samarbeidspartnere:
Norsk Folkehjelp
Norges speiderforbund har inngått et samarbeid med Norsk Folkehjelp Produkt & Undervisning på deres dugnadskonsept og gjennomføring av førstehjelpskurs for våre ledere!

Dugnad

Dugnad er en viktig og kjærkommen inntektskilde for speidergrupper. Noen dugnader i året gir ofte sårt tiltrengte midler. Det er derfor viktig at dere velger et dugnadskonsept som er lett å gjennomføre, uten risiko, og som ikke tar for mye av fritiden til speiderne.

Dugnad med produkter fra Norsk Folkehjelp Produkt & Undervisning er en effektiv måte å skaffe inntekter på. Dugnadskonseptet er basert på videresalg av førstehjelpspakker og brannsikring, samtidig støtter dere også opp om det viktige arbeidet Norsk Folkehjelps lokallag utfører.

Fakta:

• Full returrett i 30 dager

• 30 dagers betalingsfrist

• Gratis frakt

• Høy fortjeneste. Dere beholder 40 % (45 % dersom dere bestiller for over kr. 20.000,-) av salgssummen.

Førstehjelpsutstyr er nyttige produkter de fleste av oss har behov for. Enten du er på hytta, i bilen, i båten, på tur, eller til hjemmet.

Trenger dere flere tips eller innspill om hvordan organisere en effektiv og lønnsom dugnad, kan dere lese mer på http://www.folkehjelp.no/dugnad. Der finner dere også produktark og bestillingsskjema for forhåndssalg. Ta gjerne kontakt med Norsk Folkehjelp Produkt & Undervisning på epost dugnad@folkehjelp.no eller på telefon 23 35 35 90.

Førstehjelpskurs Hvordan reagerer du når ulykken er ute? Førstehjelp er den første hjelpen alle bør kunne gi ved akutt sykdom eller ulykke med personskader. På våre førstehjelpskurs lærer dere både livreddende førstehjelp for livstruende situasjoner og enkel førstehjelp som det kan bli behov for i det daglige. Vi tilbyr standard førstehjelpskurs som f.eks.: NGF, HLR og DHLR. Vi kan også skreddersy kurs basert på temaer dere ønsker og fokusere på. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke avholder kurs under 3 timer.

Lurer du på noe angående kursene eller ønske å bestille kurs? Ta kontakt med oss i Norsk Folkehjelp Produkt & Undervisning på tlf.: 23 35 35 90 eller epost salg@folkehjelp.no

Klikk her for å lese mer om våre førstehjelpskurs: http://butikk.folkehjelp.no/categories/forstehjelpskurs

Smarthotel
Rimelig overnattingstilbud i Oslo, Sandnes, Tromsø og Hammerfest for NSFs medlemmer

Norges speiderforbund har inngått en avtale med Smarthotel. Den kan benyttes av alle medlemmer som har behov for rimelig overnatting i sentralt Oslo (vis a vis forbundskontoret!), Sandnes, Tromsø eller Hammerfest både i speidersammenheng og privat.

Fordelen for NSFs medlemmer, i tillegg til rabatterte priser på overnatting, er at frokost er inkludert i overnattingsprisen, mens den ellers må kjøpes i tillegg (kr 95 per person/døgn). Muligheten for kostnadsfri avbestilling er også inkludert for NSFs medlemmer (se detaljer nedenfor).

Smarthotels gjester benytter wifi uten ekstra kostnad, og kan også låne sykkel gratis.

Reservasjon gjøres pr. mail til: Smarthotel Forus: post.forus@smarthotel.no. Smarthotel Oslo: post.oslo@smarthotel.no. Smarthotel Tromsø: post.tromso@smarthotel.no. Smarthotel Hammerfest: post.hammerfest@smarthotel.no.Husk å skrive at du er medlem i Norges speiderforbund, slik at du du får frokost og mulighet for gebyrfri avbestilling inkludert i romprisen!

Regler for kostnadsfri avbestilling: Avbestilling av enkeltbestillinger: Fri avbestilling (ingen gebyrer) hvis det er gitt beskjed per e-post (post@smarthotel.no) om avbestilling innen kl. 15 (norsk tid) dagen før ankomst. Avbestillinger eller endringer ankomstdagen belastes med et gebyr tilsvarende ett romdøgn.

Avbestilling av gruppebestillinger: 2-9 personer: Fri avbestilling (ingen gebyrer) hvis det er gitt beskjed per e-post (post@smarthotel.no) om avbestilling innen kl. 15 (norsk tid) dagen før ankomst. Avbestillinger eller endringer ankomstdagen belastes med et gebyr tilsvarende ett romdøgn per person.

10-19 personer: Fri avbestilling innen kl. 15 syv dager før ankomst.

20-49 personer: Fri avbestilling innen kl. 15 fjorten dager før ankomst.

50 personer eller flere: Fri avbestilling innen kl. 15 tjueen dager før ankomst.
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Finn din speidergruppe
Vil du bli speider, men finner ikke en gruppe i nærheten. Sjekk ut våre kartsider hvor du enkelt kan søke deg frem til din nærmeste speidergruppe.
Politiattest
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no